Home

Lowlands bol van variatie

Lowlands bol van variatie 18 augustus 2007.  Sinds donderdagmiddag is een kleine stad verrezen op het evenemententerrein bij Walibi World. 55.000 mensen consumeren het uitverkochte Lowlands – een aantal waar vanuit het dorp zelf weinig van te merken is.

Dat het drukker is dan vorig jaar is op het festivalterrein wel te merken. De wachtrijen, vooral 's ochtends bij de doucheruimten op de campings, zijn een stuk langer. Veel bezoekers lijken zich hier niet druk om te maken en wachten geduldig. Anderen kiezen ervoor later op de dag te gaan.


Nieuw is de HEMA campingwinkel. Naar eigen zeggen waren de 500 tenten binnen een kwartier uitverkocht. De filialen in de wijde omgeving zijn gevraagd nieuwe tenten aan te leveren...Spontaan
Naast de vele bands die optreden op het festival, is er dit jaar veel randvertier. Van de bezoekers zelf, die zich soms heel creatief weten te uiten, maar ook middels straattheater. Nieuw op het festival is de 'Magneetbar'. Eigenlijk is het niets anders dan een grote kroeg met een podium, maar verrassender is de invulling van de avonden. Mensen kunnen zich opgeven om op te treden of bijvoorbeeld karaoke te zingen. De kwaliteit van de muzikanten en zangers is daarbij trouwens nog verrassend goed. Een programmering is er niet en komt er toevallig een bekende artiest in de buurt, dan krijgt deze voorrang voor een spontaan optreden. Vrijdagavond was onder andere Jovink te bewonderen (ook als gastdrummer bij een andere band) en stonden de heren van De Lama's ineens op het podium.


Spontaan optreden van de Lama's in de Magneetbar

Nederlands talent
De opkomende bands uit Nederland krijgen ook een kans op Lowlands. Op zaterdagmiddag zijn er optredens van de winnaars van de Essent Awards en deze krijgen zo de kans zich voor een groter publiek te presenteren. Terwijl dit gaande is, wordt in de naastliggende Bravotent een demonstratie Jump Style gepresenteerd door Dolf Jansen. Dat de veelal 'alternatieve' bezoekers toch wel nieuwsgierig zijn hiernaar, blijkt wel uit het feit dat een groot deel van de tent staat mee te jumpen.


Jumpen in de BravotentZaterdagavond zijn de Kaiser Chiefs de hoofdact. Ook zondag zullen er de hele dag optredens zijn. Na zondag zit het festival er weer op en zal de grote stroom bezoekers, vrijwilligers, medewerkers en vooral ook spullen weer vertrekken uit Biddinghuizen.

Klik hier voor alle foto's

(Meer foto's en video's volgen)

Redactie BHZNet.nl

Bron: BHZNet.nl
<< Terug naar overzicht
Dit is een website van BHZNet.nl - Nieuws uit Biddinghuizen

Realisatie: Sybit - Software op Maat