Home

Vervroegde Lowlandsopening valt in goede aarde

Vervroegde Lowlandsopening valt in goede aarde 21 augustus 2015.  Voor het eerst in de drieëntwintig edities van A camping flight to Lowlands paradise ging het festival van start op donderdag. Een beslissing van concertorganisator Mojo die in goede aarde lijkt te vallen bij de bezoekers van Neerlands meest besproken festival van 2015.

Donderdag was de file op de Spijkweg korter, mede omdat de poorten al rond 13.00 uur open gingen, donderdagavond konden de vroege feestvierders bovendien genieten van volop ruimte, omdat een groot deel van het terrein al open was en er dus niet hutje-mutje moest worden gedanst in het 24-uurs-café. Tot slot heeft ook een tweede wijziging goede invloed op de leefbaarheid van het festival. Waar andere jaren de hekken op vrijdag pas om 13.00 uur opengingen (en je dus wel eens acts miste door de urenlange rij voor de hoofdingang), waren deze nu al om 10.00 uur los. Bezoekers stroomden daardoor veel meer geleidelijk naar binnen.

De rij op donderdagmiddag. Ondanks de lengte liep deze vlotter door dan andere jaren

Bijna uitverkocht
De negatief denkende mensen zullen het wijten aan 'het niet uitverkocht raken' van het festival, waardoor er "veel minder" mensen het festival bezoeken; de positief denkenden zullen zeggen dat het juist deze praktische aanpassingen zijn die ook in eerdere edities al hadden kunnen worden toegepast om zo een hoop frustraties te voorkomen. Natuurlijk stond er nog wel een rij bij binnenkomst op donderdagmiddag (voor veel mensen te overbruggen in twee uurtjes), maar die werd moeiteloos geaccepteerd. Overigens bleek later op donderdag dat op vrijdagochtend alsnog één van de gesloten campings geopend zou worden, dus zo ver zal het aantal bezoekers niet afliggen van "bijna uitverkocht".

Op donderdagavond was het festivalterrein geopend tussen 17.00 en 3.00 uur. Een deel hiervan was echter nog wel gesloten voor publiek

Donderdagavond
Ten opzicht van de andere avonden in een Lowlands-weekend, was de donderdag wel totaal anders te noemen. Wie verwachtte een extra avond te kunnen rondstruinen met een hoop muziek, mensen en herrie, moest dat bijstellen. Door een zelfde vergunning (waardoor er eigenlijk geen herrie gemaakt mag worden op donderdag), moest creatief worden omgegaan met deze eis. In de grootste tent van de donderdagavond (de India) was dus plaatsgemaakt voor 5.000 bezoekers voor de grootste Silent Disco die ooit in Biddinghuizen heeft plaatsgevonden. Aardig detail hierbij was dat de bezoekers die hierbij aanwezig waren, konden kiezen welke muziek van welke van de twee DJ's uit hun koptelefoon schalde. Doordat er ondanks koptelefoons toch bekende nummers werden gedraaid, gaf het meezingen hieraan een extra leuke sfeer.

De Silent Disco was met 5000 bezoekers 'uitverkocht'

Om drie uur sloot het festivalterrein de deuren, maar daarna kon (zoals vanouds) nog worden doorgefeest tot in de vroege uren in het 24-uurs-café. Wat ons betreft is deze nieuwe opzet, hoewel nog wat stroefjes, zeker voor herhaling vatbaar.

Foto's van Lowlands volg je via het miniblog www.lowlandsbiddinghuizen.nl

Redactie BHZNet.nlBron: BHZNet.nl
<< Terug naar overzicht
Dit is een website van BHZNet.nl - Nieuws uit Biddinghuizen

Realisatie: Sybit - Software op Maat