Home

Lowlands verkoopt bijna uit, kaartverkoop 2017 gestart

Lowlands verkoopt bijna uit, kaartverkoop 2017 gestart 21 augustus 2016.  De editie 2016 van Lowlands is met 53.751 bezoekers uiteindelijk bijna uitverkocht geraakt. Dat meldde concertorganisator Mojo desgevraagd aan BHZNet.

Daarmee is het festival in Biddinghuizen, waar plaats is voor 55.000 mensen, zo goed als uitverkocht. Vorig jaar bleef de teller steken op 47.500, nadat het festival al een aantal jaren uitverkocht.

Veel mensen zullen het uitleggen als een gevolg van het boeken van een act als Muse. Maar het is volgens ons meer dan dat. Het festival was uitgegroeid van een muziekfestival tot een commercieel evenement waar een heel ander publiek op af begon te komen. Publiek wat weliswaar veel geld uitgeeft, maar veel minder trouw is en 'te hip' voor een rockfestival. Toen het festival te populair begon te worden, haakten eerst de klassieke festivalbezoekers af. Toen het festival vervolgens steeds uitverkocht raakte, en daarmee minder hip, haakten mensen in grotere getalen af. Nu wordt Lowlands weer bestempeld als 'Oké'.

Vanochtend kondigde Mojo aan dat de voorverkoop voor de jubileumeditie van 2017 al van start gegaan is. Tot 1 oktober betaal je 25 euro minder voor de 25e Lowlands. Koop je tickets via www.lowlands.nl; er zijn 25.000 tickets te koop tegen gereduceerd tarief.

Redactie BHZNet.nl

Bron: BHZNet.nl
<< Terug naar overzicht
Dit is een website van BHZNet.nl - Nieuws uit Biddinghuizen

Realisatie: Sybit - Software op Maat