Home

Tjoe, tjoe en er is koffie

Tjoe, tjoe en er is koffie 21 augustus 2022.  Op Lowlands komt de koffiedrinker geen druppel cafeïne te kort. Automatenkoffie, koffie uit een capsule, de Italiaanse espressomachines of gewoon koffie gemaakt met Dikke Bertha.

Het is een indrukwekkend apparaat, die dikke Bertha. Een volledig zelfgebouwde koffiemaker die wordt aangedreven door stoom om het water op de perfecte temperatuur te krijgen. Stoom die gegenereerd wordt door kolen te stoken, waardoor het apparaat alleen af en toe een jerrycan water nodig heeft om de dorstige monden te voeden.

"Een aggregaat is zoveel gedoe"
Het idee voor de machine ontstond toen de heren zich verbaasden over het feit dat elke mobiele koffiebar twintig meter verderop een aggregaat had draaien om de apparaten van stroom te voorzien. Met niet alleen een hoop uitlaatgassen, maar ook lawaai als resultaat. Dit moest beter kunnen, besloten ze, waarna het denkproces kon beginnen, met Dikke Bertha als resultaat.

Niet alleen is het apparaat indrukwekkend te noemen, maar is de koffie ook nog eens van hoog niveau, met uiteindelijk het enige geluid dat te horen is de stoomfluit om je te laten weten dat je koffie klaar is.Bron: BHZNet.nl
<< Terug naar overzicht
Dit is een website van BHZNet.nl - Nieuws uit Biddinghuizen

Realisatie: Sybit - Software op Maat