Home

Digitalisering vermindert drukte bij evenementen in Flevoland

Digitalisering vermindert drukte bij evenementen in Flevoland 25 februari 2023.  Op donderdag 23 februari vond de afsluitende bijeenkomst plaats van de innovatiecompetitie smart mobility Flevoland, uitgeschreven door provincie Flevoland en het ministerie van Economische Zaken en Klimaat. Het doel van deze competitie was om slimme oplossingen te bedenken voor de verkeersdrukte rondom grote evenementen in de provincie.

Met het groeiende aantal evenementen in Flevoland, zoals Defqon.1, Opwekking, Lowlands, Mud Masters en Walibi Fright Nights, zorgt het extra verkeer op de weg voor veel vertraging. Om deze problemen op te lossen werden er in totaal acht deelnemers uitgedaagd om kennis en ervaring op te doen met "smart mobility".

Praktijktest uitgevoerd
Twee partijen hebben een praktijktest uitgevoerd tijdens de Walibi Fright Nights. CROMAS, onder leiding van adviesbureau Sweco, en Traffic Team Up, onder leiding van TripService, testten ideeën om verkeer te spreiden of te sturen. Zo kregen bezoekers real-time route-advies, met aanrijroutes en beschikbare parkeerlocaties op basis van actuele informatie. Ook konden bezoekers worden gestimuleerd om het openbaar vervoer te gebruiken door kortingsacties op bus-ticketcombinaties.Veiligheid
Naast de voordelen voor bezoekers, kunnen de omgeving, bewoners en bedrijven rondom evenementenlocaties profiteren van actuele verkeersinformatie. Bovendien kunnen kostenbesparingen worden gerealiseerd door het uitsparen van verkeersmaatregelen als borden en tekstkarren. Op het gebied van verkeersveiligheid kan er veel verbeteren doordat actuele informatie voorkomt dat bezoekers hun weg moeten zoeken en daarbij in gevaarlijke situaties belanden.

Beter voorbereid
De succesvolle eerste test stelt de provincie in staat om stappen te zetten op het gebied van verkeersmanagement. Met deze digitalisering hoopt Flevoland in de toekomst beter voorbereid te zijn op groei en technologische veranderingen.

Foto: Provincie Flevoland

Gedeputeerde Jan de Reus van de provincie Flevoland benadrukt het belang van een vervolg en daagt de markt uit om dit verder door te ontwikkelen. "Voor een goede bereikbaarheid van Flevoland, nu én in de toekomst!", aldus de gedeputeerde.

Redactie BHZNet.nl

Bron: BHZNet.nl
<< Terug naar overzicht
Dit is een website van BHZNet.nl - Nieuws uit Biddinghuizen

Realisatie: Sybit - Software op Maat