Home

Opbouw Lowlands in volle gang

10 augustus 2016.  De opbouw van het Lowlandsfestival, dat volgende week donderdag van start gaat en duurt tot en met zondag 21 augustus, is in volle gang. Onder andere de ingang wordt op dit moment opgebouwd.

De afgelopen weken waren er op de Facebookpagina van het festival al diverse berichten te lezen over de opbouw van het festival. Hierin worden ook diverse feiten vermeld. Zo worden er in totaal 270 betonblokken gebruikt als contragewicht in decor en lichttorens. Dat is maarliefst 298.500 kilo.

Alpha terug op groot formaat
Het lijkt erop dat de grootste tent van het festival, de Alpha-tent, weer terug is op het oude, grotere formaat, nadat deze vorig jaar kleiner was gemaakt. Op de opbouwfoto zijn zes punten te zien, terwijl dit er vorig jaar vijf waren.

Festivalingang
De vijf schoorstenen die de ingang van het eigenlijke festivalterrein markeren zijn bovendien in opbouw, zo was vandaag te lezen op Facebook: "En dat is een flinke puzzel, want de staalconstructie bestaat uit ruim 4.100 onderdelen. Uiteindelijk wordt de poort 42,5m breed, 5,2m diep en maarliefst 25,4m hoog. Alles bij elkaar weegt hij ruim 81.500 kilo". Als vraag werd daarbij gesteld "Weet jij in welk jaar deze entreepoort voor het eerst werd geplaatst?". Een bezoeker wist met behulp van foto's uit de BHZNet-archieven het juiste antwoord te geven: 2005.

Lowlands wordt gehouden van 19 tot en met 21 augustus op het evenemententerrein bij Walibi Holland. Op het festival treden onder andere Muse, Disclosure, De Staat en LCD Soundsystem op. Kaarten zijn verkrijgbaar via http://www.lowlands.nl.

Redactie BHZNet.nl (Foto's: Lowlands)

Bron: BHZNet.nl
<< Terug naar overzicht
Dit is een website van BHZNet.nl - Nieuws uit Biddinghuizen

Realisatie: Sybit - Software op Maat