Home

‘Lowlands: ook een belangrijk podium voor kunst’

‘Lowlands: ook een belangrijk podium voor kunst’ 15 augustus 2018.  Lowlands is niet alleen een belangrijk podium voor artiesten, maar ook een ideale plek om een groot publiek in aanraking te laten komen met kunst. Dat zeg Ralph Keuning, directeur van De Fundatie in Zwolle. Het museum levert dit jaar twee grote kunstwerken aan het festival in Biddinghuizen dat komend weekend wordt gehouden.

"Er zijn 3,5 miljoen museumbezoekers in Nederland. Terwijl er 17 miljoen Nederlanders zijn. Dat betekent dat 13,5 miljoen mensen niet met kunst in aanraking komen in musea. Het is dus enorm interessant voor een museum als De Fundatie om de kunst die we hebben naar buiten te brengen", zegt Keuning.

Het is de directeur niet te doen om de verkoop van toegangskaartjes tot het museum te stimuleren, maar om het feit dat zo veel mogelijk mensen "naar hele goede kunst kijken."

Blikvanger op Lowlands is het sculptuur 'Mikkel' van zo'n tien meter hoog. Het is gemaakt door kunstenaar Tom Claassen, die ook het Olifanten-kunstwerk ontwierp dat staat in Almere bij het knooppunt tussen de A6 en A27. Mikkel was ook afgelopen jaar op Lowlands te zien. Het sculptuur staat normaal gesproken in de beeldentuin van De Fundatie bij Kasteel het Nijenhuis in Wijhe.

Het tweede van De Fundatie afkomstige kunstwerk op Lowlands is 'Stepping Stones' van Ronald Westerhuis. Dit staat werk normaal gesproken op het plein voor De Fundatie in Zwolle.

Bezoekers van Lowlands mogen tot 1 oktober op vertoon van hun polsbandje gratis naar binnen bij het museum.

Bron: Omroep Flevoland

Bron: BHZNet.nl
<< Terug naar overzicht
Dit is een website van BHZNet.nl - Nieuws uit Biddinghuizen

Realisatie: Sybit - Software op Maat