Home

Nieuwe indeling Lowlands geslaagd

Nieuwe indeling Lowlands geslaagd 19 augustus 2017.  Festival directeur Erik van Eerdenburgh had via YouTube al een sneak Peak gegeven van de nieuwe indeling en het was uiteraard afwachten hoe dit zou uitpakken. Het goede nieuws is dat alle aanpassingen en toevoegingen meer dan geslaagd te noemen zijn.

Het eerst dat opvalt als je de brug over bent, is dat de traditionele supermarkt verdwenen is. In plaats daarvan is er een uitgestrekt grasveld waar ook gekampeerd kan worden, iets dat het festivalgevoel zeker versterkt. Zo kun je dus met je tent op 50 meter van de ingang staan. Uiteraard kan er nog steeds gegeten worden, maar de supermarkten zijn nu in mini formaat terug te vinden op de verschillende campings, al is het 's ochtends nu wel wat langer wachten op een kop koffie.

24-uursgebied onder de stellage van de oude entree...

Extra entree
Wie daar niet in de rij wil staan, kan op het terrein zelf traditioneel kiezen uit een willekeur aan smaken. Nieuw dit jaar is het 24 uurs gebied, dat dit jaar ook echt 24 uur per dag open is en waar tot in de vroege ochtend gedanst en gegeten kan worden. Dit is ook de plek waar de iconische schoorstenen een plek hebben gevonden. De entree is dit jaar namelijk niet langer voorzien van hekken en oogt daardoor een stuk gastvrijer en vriendelijker. Het goede nieuws voor de bezoekers van de camper camping en de campings één en twee is dat er dit jaar een extra ingang is die of rechtstreeks naar de Heineken leidt, of naar de doorgang tussen 'Bravo en Alpha terrein'.

De nieuwe dijk...

Nieuwe dijk
De reden waarom dit dit jaar mogelijk is, is omdat er een extra dijk is gelegd rond het 'Lowlands lake' achter de Alpha. Hierdoor kan niet alleen het vrachtverkeer buitenom, maar is ook het 'sauna gebied' veel meer onderdeel van het festival en is de Rabo talent stage (waar gisteren Chef's Special ineens opdook) niet langer een doodlopende gedeelte.

Lowlands heeft wederom laten zien dat het zichzelf telkens weer opnieuw durft aan te passen en doordat alle nieuwe elementen een positieve bijdrage leveren aan het toch al zeer goede festival gevoel, zou ons niet verbazen dat Lowlands in 2018 wederom uitverkoopt en door alle extra ruimte die er nu lijkt te zijn ontstaan, met misschien wel iets meer bezoekers.


Bron: BHZNet.nl
<< Terug naar overzicht
Dit is een website van BHZNet.nl - Nieuws uit Biddinghuizen

Realisatie: Sybit - Software op Maat