Home

Kabinet komt met garantiefonds voor evenementen die na 1 juli gepland zijn

Kabinet komt met garantiefonds voor evenementen die na 1 juli gepland zijn 22 januari 2021.  Het kabinet komt met een garantiefonds van 300 miljoen euro voor festivals en evenementen die na 1 juli gepland staan. Dat werd donderdag bekendgemaakt. Lowlands in Biddinghuizen staat voor augustus gepland, net als bijvoorbeeld Zand in Almere.

Als die evenementen niet door kunnen gaan, kunnen de organisaties erachter aanspraak maken op het fonds. De details van het fonds moeten nog wel verder uitgewerkt worden.

Het kabinet hoopt dat het vanaf 1 juli weer mogelijk is om grote festivals en andere evenementen met veel publiek te houden. Er wordt uiteraard wel een slag om de arm gehouden, omdat het moeilijk te zeggen is hoe de zaken rondom het coronavirus er tegen die tijd voor zullen staan. Als de festiviteiten weer mogen, is er dus nog wel een verhoogd risico dat ze alsnog worden afgeblazen. Voor dat soort gevallen is het garantiefonds.

De cultuursector verkeert in zwaar weer omdat grote evenementen sinds maart vorig jaar niet meer mogen worden gehouden. Lowlands moest daarom al een jaar overslaan, en ook andere grote Flevolandse evenementen gingen niet door. Lowlands liet daarom eerder al weten dat het essentieel was dat de overheid uiterlijk in februari meer duidelijkheid zou geven over de komende festivalzomer.

Vanaf februari worden er zeer beperkt proefevenementen georganiseerd. Deze praktijktesten worden gedaan om informatie te vergaren over de besmettingsrisico's tijdens activiteiten met veel publiek. Er wordt getest met onder meer enkele concerten en voetbalwedstrijden.

Bron: Omroep Flevoland

Bron: BHZNet.nl
<< Terug naar overzicht
Dit is een website van BHZNet.nl - Nieuws uit Biddinghuizen

Realisatie: Sybit - Software op Maat