Lowlands Brasserie 2050 wint Restaurant & Bar Design Award
9 oktober 2019.
Brasserie 2050, het restaurant van de toekomst, is winnaar van de internationale Restaurant & Bar Design Award voor Best International Pop-Up. Het restaurant is door Overtreders W ontworpen als een voedselschuur van de toekomst. Brasserie 2050 doet dienst als pop-up restaurant en opende voor het eerst zijn deuren op Lowlands 2018.
Om de wereldbevolkingsgroei bij te benen, moet de voedselproductie met zo'n 60% omhoog en de ecologische impact ervan met 50% omlaag. Het is noodzakelijk dat we anders gaan eten, verbouwen én produceren. De gerechten die in Brasserie 2050 op de kaart staan, lieten zien dat dat niet betekent dat eten saai en smakeloos wordt, integendeel. Op het menu staan onder andere No Waste brood, salade Biddinghuizen als lokaal geproduceerde variant op salade Niçoise en steak tartare van 50% vlees van scharrelkoeien uit Almere en 50% paprika en watermeloen.
Voedselschuur van de toekomst
Brasserie 2050 is door Overtreders W ontworpen als een voedselschuur van de toekomt. Een boerenschuur is een tijdloos icoon voor het boerenbedrijf, en heeft zich in de loop der eeuwen bewezen als neutrale maar herkenbare schil waarin steeds veranderende activiteiten onderdak krijgen. Ook in de toekomst zal de schuur zich blijven ontwikkelen en plek bieden aan veranderende manieren van kweken en oogsten.
Bouwen voor de toekomst is circulair bouwen: zorgen dat er geen grondstoffen verloren gaan. De voedselschuur van de toekomst is dan ook gemaakt van geleende, gehuurde en demontabele standaardmaterialen die allemaal hun restwaarde behouden. De hoofdconstructie bestaat uit standaard palletstellingen, de tafels zijn gemaakt van gerecycled plastic en de gevel wordt gevormd door verticalfarmingkasten gevuld met keukenkruiden. Al het eten is zichtbaar en wordt gebruikt in de keuken, de gitterboxen gevuld met graan zorgen ervoor dat het paviljoen niet wegwaait. Zo is alles herbruikbaar en wordt er niks weggegooid.
Brasserie 2050 is een initiatief van Lowlands en De Rabobank. Het ruimtelijk ontwerp van het restaurant is gemaakt door Overtreders W. MOJO was verantwoordelijk voor de conceptontwikkeling en The Food Line Up voor het food concept.
Bron: Architect
Bron: BHZNet.nl
<< Terug naar overzicht
|