Home

Kabinet geeft toestemming voor 'proeffestival'

Kabinet geeft toestemming voor 'proeffestival' 17 november 2020.  Het kabinet heeft toestemming gegeven om een festival te organiseren op het evenemententerrein in Biddinghuizen. Voorwaarde is wel dat in de regio waar zo'n proefevenement wordt georganiseerd het risiconiveau 1 is, dat wil zeggen waakzaam. Dat is nu nog nergens het geval.

Het festival is bedoeld als proef en moet inzicht bieden over mogelijke versoepelingen van het coronabeleid. De organisatie Fieldlab Evenementen werkt hierin samen met wetenschappers, kennisinstellingen, ministeries, cultuur- en sportorganisaties.

Meer proeven
Naast het eenmalige festival op het Walibi-evenemententerrein staan er voetbalwedstrijden in Nijmegen en Almere in de planning, twee concerten in de Ziggo Dome in Amsterdam en een test in het Beatrix Theater in Utrecht.

Tijdens deze tests wordt onderzoek gedaan naar de mogelijkheid van veilige en verantwoorde evenementen met meer bezoekers dan volgens de huidige coronaregels. Bezoekers moeten aan voorwaarden voldoen, waarbij gedacht wordt aan een negatieve COVID-19 test.

Bron: Omroep Flevoland

Bron: BHZNet.nl
<< Terug naar overzicht
Dit is een website van BHZNet.nl - Nieuws uit Biddinghuizen

Realisatie: Sybit - Software op Maat