Home

Dorpsfeest Lowlands weer ten einde

Dorpsfeest Lowlands weer ten einde 21 augustus 2017.  Met de nodige verkeersproblemen, vermoeide reizigers en ultieme feestvierders, die zelfs tot 12.00 uur vanmiddag dansten in het 24-uursgebied van Lowlands, is de jubileumeditie van het festival ten einde. Een weekendfestival dat onder dorpsgenoten ook als dorpsfeest wordt ervaren.

Het afgelopen weekeinde kwamen 55.000 bezoekers naar Biddinghuizen voor één van de grootste muziekfestivals van Nederland. Waar mensen uit andere provincies keuzes moeten maken hoe laat van huis vertrokken moet worden, welk vervoermiddel wordt gebruikt en hoe op maandag de tocht in omgekeerde volgorde gemaakt moet worden, kunnen inwoners van Biddinghuizen meer eenvoudige keuzes maken. Ga je met de fiets, auto, taxi of rijd je met iemand mee (of ga je zelfs lopend). Fietsers kunnen dan net als caravans en campers bovendien nog kiezen voor de tweede ingang, die via de Alikruikweg te bereiken is. "Dit scheelt heel wat kilometers, zeker wanneer je iedere dag thuis slaapt in plaats van op de festivalcamping", vertelt één van de bezoekers ons. De stap van de organisatie van een paar jaar geleden om extra hectares te huren aan de Alikruikweg, pakt dus goed uit voor inwoners.Fotoblog door bezoekers
De redactie van BHZNet.nl deed voor de veertiende keer verslag van het festival, maar stond hierin niet alleen. Sinds 2010 is er een systeem actief waardoor andere bezoekers van het festival foto's kunnen plaatsen, welke dan verschijnen op BHZNet.nl en op lowlandsbiddinghuizen.nl. Sinds dit jaar kwamen daar bovendien Twitter en Facebook bij, zodat ook meer mensen bereikt werden. Dit jaar waren onder andere Wilco Steeneveld en Herman Stegeman (naast BHZNet.nl) actief met het plaatsen van foto's. Ook een aantal anderen gaven hun bijdrage en hierdoor ontstaat er een steeds completer beeld van hoe verschillende mensen uit Biddinghuizen op hun eigen manier het festival beleven, van schoonmaak vooraf backstage tot verkeersregelaars uit eigen dorp. We hopen dat dit volgend jaar nog meer gehoor krijgt onder BHZ-ers.Generaties
Hoe dan ook kwamen we ook dit jaar veelvuldig inwoners of oud-inwoners van Biddinghuizen tegen. Deze zijn natuurlijk niet allemaal op beeld vastgelegd, maar een deel van hen is in ieder geval in de diverse fotoboeken terug te vinden. En dat we zelf al wat jaren meedraaien, blijkt wel uit het feit dat we van de jongere generaties vaak niet eens meer weten wie dorpsgenoten zijn die ook als bezoeker op het festival zijn. Het zou dus lonen volgend jaar het team uit te breiden met mensen uit nog meer leeftijdsgroepen.


Fotoboeken
De volledige fotoboeken zijn te vinden op BHZNet.nl. De live fotoblog van diverse bezoekers vind je op http://www.lowlandsbiddinghuizen.nl (en als afbeeldingen zonder onderschrift op BHZNet.nl). De overige fotoboeken worden nog gemaakt en verschijnen in de loop van de week. De eerste, van donderdag 17 augustus, vind je onder "Foto's" of via deze rechtstreekse link. Een combinatie van nieuwsberichten en foto's in chronologische volgorde, vind je op http://facebook.com/LowlandsFotos.

De voorbereidingen voor het volgende festival zijn ondertussen al gestart. Mojo maakte vandaag bekend dat Lowlands 2018 wordt gehouden van 17 tot en met 19 augustus.

Redactie BHZNet.nl

Bron: BHZNet.nl
<< Terug naar overzicht
Dit is een website van BHZNet.nl - Nieuws uit Biddinghuizen

Realisatie: Sybit - Software op Maat