Home

Veluwse gemeentes naar rechter vanwege herrie festivals

Veluwse gemeentes naar rechter vanwege herrie festivals 27 juni 2019.  De gemeentes Elburg, Nunspeet en Oldebroek stappen naar de rechter omdat ze het niet eens zijn met de nieuwe omgevingsvergunning die is afgegeven voor de festivals Lowlands en Defqon.1.

De nieuwe vergunning van de gemeente Dronten zorgt er voor dat festival Defqon.1 volgend jaar een dag extra mag duren en dat Lowlands de eindtijd in twee nachten mag verruimen. Dat is tegen het zere been van de gemeentes op de Veluwe wiens inwoners nu al overlast ervaren. De gemeentes dienden eerder al een zienswijze in tegen de nieuwe vergunning.

Wethouder Groothuis van de SGP in Nunspeet zegt tegen het ANP dat er nu "als de wind richting de Veluwe staat soms geen normaal gesprek te voeren valt." Wanneer de rechter zich over de zaak buigt is niet bekend.

'Overlast beperken'
De gemeente Dronten laat in een reactie weten dat er met de festivals wordt gesproken over hoe de overlast beperkt kan worden. Zo zullen er bij de festivals dit jaar geen open tenten staan met de opening aan de kant van het Veluwemeer. De gemeente gaat komen weekend bij Defqon.1 de effecten daarvan meten. De gemeente Dronten heeft gereageerd op de zienswijze van de Veluwse gemeentes en wilde daarover graag in gesprek. Maar volgens Dronten is er van dat aanbod geen gebruik gemaakt.

Bron: Omroep Flevoland

Bron: BHZNet.nl
<< Terug naar overzicht
Dit is een website van BHZNet.nl - Nieuws uit Biddinghuizen

Realisatie: Sybit - Software op Maat