Home

Zusjes van Boerkok koken maaltijden voor Lowlands

Zusjes van Boerkok koken maaltijden voor Lowlands 12 juli 2021.  De zusjes Eva en Sanne Flantua van horecaonderneming Boerkok uit Lelystad staan dit jaar op Lowlands met hun Foodbar. Ze willen rond de drieduizend gezonde maaltijden met groenten uit Flevoland aanbieden tijdens het festival.

Samen met kookboekenschijfster en presentatrice Nadia Zerouali hebben ze zondag een proefkooksessie gehouden om geïnteresseerden alvast te laten proeven.

"Ik heb de afgelopen twee jaar cateraars op Lowlands geholpen met lokaal inkopen", legt Eva Flantua uit. Organisator Mojo wil de voedselketen verkorten en het festival vindt in Flevoland plaatst, waar zoveel mooie producten vandaan komen. Toen hebben we tegen Mojo gezegd dat we daar zelf met een Foodstand willen staan. Dus dat gaan we nou echt doen."

Het Lowlandsmenu bestaat uit een geroosterde groentebowl met onder andere witlof, wortel, ui en Edamame-bonen met aardappelpuree of quinoa. "Je ziet dat de festivalgangers op Lowlands toch wel anders zijn in wat ze eten", legt Eva uit. "Het aanbod van vegan en vegetarisch groeit enorm en Mojo vroeg ons daar op in te spelen. Er is echt vraag naar."

Afgelopen week zijn er door het kabinet nieuwe beperkingen afgekondigd en dat betekent dat het doorgaan van Lowlands nog onzeker is. Toch gaan de dames stug door met de voorbereidingen.

"Pas als we echt nee krijgen, dan stoppen we. Dan zetten we de Foodstand bij Boerkok en houden we hier een mini-festivalletje."

Lowlands wordt dit jaar gehouden van 20 tot en met 22 augustus.

Bron: Omroep Flevoland

Bron: BHZNet.nl
<< Terug naar overzicht
Dit is een website van BHZNet.nl - Nieuws uit Biddinghuizen

Realisatie: Sybit - Software op Maat