Home

Bezoekerskaravaan Lowlands verlaat dorpsgrenzen via vele wegen

Bezoekerskaravaan Lowlands verlaat dorpsgrenzen via vele wegen 19 augustus 2019.  Of ze nu vanochtend vroeg al opstonden om zo voor de massa uit de auto te vinden en filevrij weg te rijden, of dat er nog werd doorgedanst tot de laatste minuut: voor iedereen zit Lowlands 2019 erop. En via vele geconstrueerde routes wisten bezoekers de weg naar huis te vinden.

Vanaf de parkeerterreinen werden automobilisten al een kant opgestuurd: via de richting Elburg, of richting Harderwijk via de tijdelijk opengestelde dijk die langs de Bremerbaai loopt. Via de Bremerbaairoute moest het verkeer verplicht linksaf over de dijk. Komend vanaf Walibi/De Spijkweg moest de weg naar rechts worden gekozen richting Biddinghuizen. Diverse automobilisten probeerden vervolgens of bijvoorbeeld via de Strandgaperweg of Mosselweg mocht worden gereden, maar overal stonden verkeersregelaars om deze pogingen te ontmoedigen. Uiteindelijk 'mocht' het verkeer pas vlak voor Biddinghuizen via de Kokkelweg hun weg vervolgen.

Lowlands camping na ruim drie dagen festival

Toch nog stilstand
Op deze manier hoopt de organisatie de stromen steeds beter te verdelen, zodat er van files, een onderwerp waarmee het festival vaak het nieuws haalt, geen sprake meer is. Helemaal filevrij bleef het natuurlijk niet, want het is nu eenmaal niet mogelijk om in zo'n korte tijd zoveel mensen over deze wegen te krijgen. Omroep Flevoland meldde eerder vandaag dat het hoogtepunt van de drukte rond het middaguur lag en dat in de richting Kampen rond half twee nog 4 kilometer stond.Hoe dan ook vindt uiteindelijk iedereen zijn huis en haard wel weer. Via het OV, met de auto of zoals veel Biddinghuizenaren doen: op de fiets. De komende dagen zullen er nog diverse berichten over het festival verschijnen. Ook de foto's krijgen nog een plaats in de fotoboeken van BHZNet.nl. Tot die tijd kan in ieder geval alvast gekeken worden naar de door bezoekers geplaatste foto's op http://www.lowlandsbiddinghuizen.nl.

Redactie BHZNet.nl

Bron: BHZNet.nl
<< Terug naar overzicht
Dit is een website van BHZNet.nl - Nieuws uit Biddinghuizen

Realisatie: Sybit - Software op Maat