Home

Politie hield zich afzijdig op Lowlands

Politie hield zich afzijdig op Lowlands 22 augustus 2018.  Tijdens de afgelopen editie van Lowlands was de politie voor het eerst niet zichtbaar aanwezig op het festivalterrein. Een woordvoerder van de politie bevestigt dat er is gekozen voor een andere aanpak. "De laatste jaren waren er zo weinig openbare orde incidenten dat de vraag rees of het wel noodzakelijk is."

Was het vroeger zo dat agenten surveilleerden tussen de mensenmassa's, dit jaar beperkte de inzet zich tot een politiepost vlak naast het terrein. Er hebben zich geen incidenten voorgedaan waarbij agenten alsnog nodig waren op het festival zelf.

Trend
De politie geeft aan dat er sprake is van een trend waarbij de organisatie zich meer wil focussen op haar kerntaken. Organisatoren van een festival of evenement zijn in eerste instantie zelf verantwoordelijk voor de openbare orde en veiligheid binnen de hekken. Dat kunnen ze doen door eigen beveiligers in te zetten. Mensen die de fout in gaan kunnen door de beveiligers worden overgedragen aan de politie.

Eerder deze week maakten de politie, de organisatie van Lowlands en de gemeente Dronten bekend dat er elf aanhoudingen zijn gedaan. Een stuk minder dan de jaren ervoor. Of dat een direct gevolg is van het feit er geen agenten aanwezig waren op het terrein is niet duidelijk. "Als je er niet bent, dan zie je ook niks", aldus de politiewoordvoerster.

'Ik ga er niks over zeggen'
Lowlands wil maar weinig kwijt over de nieuwe aanpak "Het is goed bevallen. Ik doe verder geen uitspraken over hoe wij onze beveiliging inhoudelijk organiseren. Ik snap dat jullie daar een leuk artikeltje over willen schrijven, maar ik ga er niks over zeggen", zegt de Lowlands-woordvoerder.

Bron: Omroep Flevoland

Bron: BHZNet.nl
<< Terug naar overzicht
Dit is een website van BHZNet.nl - Nieuws uit Biddinghuizen

Realisatie: Sybit - Software op Maat