Home

Kunst met een grote K

Kunst met een grote K 19 augustus 2018.  Lowlands biedt al jaren een platform voor gearriveerde en talentvolle kunstenaars. Dit jaar staan er echter niet alleen weer sculpturen verspreid over het terrein, maar is de samenwerking met diverse musea geïntensiveerd.

Dankzij, bijvoorbeeld, museum de Fundatie zijn er dit jaar twee gigantische stapelfiguren te zien met elk hun eigen impact op het terrein: 'Mikel' van Tom Claassen en 'Steppingstone' van Ronald Westerhuis.ARTtube
ARTtube is inmiddels al niet meer weg te denken van het driedaagse festival. Dit keer krijg je onder andere geblinddoekt kunstwerken beschreven. Kunst kijken met je oren eigenlijk dus. Daarnaast zijn er de ARTtours en de kunstquiz ART.

Bij dropstuff kun je zelf onderdeel worden van een kunstwerk door er als onderdeel op de foto te gaan. Elke dag is er een ander museum dat een bekend kunstwerk centraal stelt.

Eigen kunst
Soms kan iets ook gewoon vanzelf kunst worden. De toren van Lowlands die vroeger bij de ingang stonden zijn inmiddels iconisch en hebben sinds vorig jaar een prominente plek in het 24-uurs gebied, waar ze weer dankbaar onderwerp zijn van vele fotomomenten en herinneringen.


Bron: BHZNet.nl
<< Terug naar overzicht
Dit is een website van BHZNet.nl - Nieuws uit Biddinghuizen

Realisatie: Sybit - Software op Maat