Home

DNA-daten op Lowlands: tegenpolen trekken elkaar aan

DNA-daten op Lowlands: tegenpolen trekken elkaar aan 13 februari 2018.  Trekken tegenpolen elkaar aan in de liefde of moet je juist op elkaar lijken? Die vraag stelden onderzoekers van het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC) tijdens de afgelopen editie van Lowlands in Biddinghuizen. Dat moest via hun DNA duidelijk worden.

In totaal deden 77 stelletjes en 282 vrijgezellen mee aan het onderzoek. Daaruit bleek dat het DNA van de koppels meer verschilde dan van twee willekeurige festivalgangers.

In de resultaten van het onderzoek is te lezen dat het goed is dat het immuunsysteem van je partner meer verschilt van het jouwe. Hoe meer hoe beter zelfs. Zo krijgt het nageslacht een unieke mix. En hoe iemands immuunsysteem in elkaar zit, pik je onbewust op via lichaamsgeur.

En nog goed nieuws voor de vrijgezellen die meegedaan hebben; ze hebben bijna allemaal een mailtje gekregen met hun beste match. Over een paar weken vraagt het LUMC of de match tot een ontmoeting heeft geleid. Op die manier kunnen de onderzoekers bepalen of de mensen met een geslaagde date degenen zijn met de grootste verschillen in het DNA.

Bron: Omroep Flevoland

Bron: BHZNet.nl
<< Terug naar overzicht
Dit is een website van BHZNet.nl - Nieuws uit Biddinghuizen

Realisatie: Sybit - Software op Maat