Home

Test met 'toegangs-app' tijdens proeffestivals

Test met 'toegangs-app' tijdens proeffestivals 9 maart 2021.  Tijdens de proeffestivals in Biddinghuizen wordt komend weekend voor de eerste keer gebruik gemaakt van de 'toegangs-app'. Met deze app, die Coronacheck gaat heten, kunnen bezoekers aantonen dat ze negatief getest zijn op corona. De ontwikkeling ervan is nog gaande en het kabinet wil weten of de verbinding tussen de applicatie en de daadwerkelijke coronatest in orde is.

Dit wordt uitgeprobeerd tijdens de festivals die op 13 en 14 maart op het evenemententerrein in Biddinghuizen worden gehouden. Tijdens deze dagen onderzoekt Fieldlab Evenementen hoe er in deze coronatijd toch veilig en verantwoord evenementen georganiseerd kunnen worden. Op beide dagen zijn 1.500 bezoekers welkom.

De bezoekers moeten moeten uiterlijk 48 uur voor hun komst een PCR-coronatest hebben gedaan en moeten de negatieve uitslag daarvan laten zien. Normaal gesproken wordt de uitslag via een mail verstuurd, maar in Biddinghuizen kan dus ook gebruik worden gemaakt van de 'toegangs-app'. Als die een groen vinkje laat zien, mogen gasten naar binnen. Volgens organisator Tim Boersma van Fieldlab Evenementen werkt deze methode sneller. De bedoeling is dat de applicatie de komende maanden ook wordt ingezet bij andere concerten en musea.

Bron: Omroep Flevoland

Bron: BHZNet.nl
<< Terug naar overzicht
Dit is een website van BHZNet.nl - Nieuws uit Biddinghuizen

Realisatie: Sybit - Software op Maat