Home

Ministerie geeft toestemming voor proef met nieuwe corona-app

Ministerie geeft toestemming voor proef met nieuwe corona-app 10 maart 2021.  Het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport geeft toestemming voor de proef met de nieuwe app Coronacheck. Daardoor kunnen bezoekers sneller aantonen dat ze negatief getest zijn op het coronavirus. De app wordt dit weekend getest bij de twee proeffestivals op het evenemententerrein in Biddinghuizen.

Organisator Fieldlab Evenementen maakte eerder deze week de plannen voor de nieuwe app bekend. Het kabinet vroeg zich toen nog af of de verbinding tussen de applicatie en de daadwerkelijke coronatest in orde is. De bedoeling is dat de applicatie de komende maanden ook wordt ingezet bij andere concerten en musea.

Vinkje
Volgens organisator Tim Boersma van Fieldlab Evenementen werkt de methode sneller dan de uitslag van een coronatest via de mail. Bij de test krijgt een bezoeker een code, die moet worden ingevoerd in de app. Die maakt een zogeheten QR-code aan, die de medewerkers van het festival bij de ingang kunnen scannen. Als de app een groen vinkje laat zien, mogen gasten naar binnen. Dat betekent dat de bezoeker negatief getest is en dat die recent genoeg is. Daarnaast zitten in de app maatregelen om te voorkomen dat mensen met de negatieve uitslag van een ander naar binnen proberen te komen.

Bron: Omroep Flevoland

Bron: BHZNet.nl
<< Terug naar overzicht
Dit is een website van BHZNet.nl - Nieuws uit Biddinghuizen

Realisatie: Sybit - Software op Maat