Home

Het eten van de toekomst

Het eten van de toekomst 18 augustus 2018.  Op Lowlands kun je al jaren kiezen uit gigantisch veel verschillende smaken qua keuken. Van Vietnamees tot Zuid Amerikaans en alles daartussen. Dit jaar neemt de organisatie je echter mee naar 2050 om te laten zien hoe we dan ons voedsel verbouwen en wat we verbouwen.

Lowlands is al jaren bezig met duurzaamheid. Het openbaar vervoer wordt nadrukkelijk gestimuleerd, afval wordt gescheiden en de toiletten worden doorgespoeld met oppervlaktewater.

Salade Biddinghuizen
Er is niet alleen vlees dat gemaakt is van meloen en paprika, maar ook een heuse salade Biddinghuizen met hierin groentes die afkomstig zijn van binnen een straal van 20 km rondom Biddinghuizen. Door voedsel lokaal te verbouwen wordt de afstand van boer tot bord zo klein mogelijk gemaakt, wat niet alleen de lokale economie stimuleert, maar ook flink bespaard op CO2 uitstoot.

Daarnaast is te zien hoe we voedsel in de toekomst gaan verbouwen. Doordat we dan ca 10 miljard monden moeten voeden zullen we alle ruimte moeten benutten die beschikbaar is, zelfs de hoogte in.

De bezoekers zijn in ieder geval lovend over de kwaliteit: ‘Het is natuurlijk dat ik weet dat het geen echt vlees is en dat proef je ook wel een beetje, maar smakelijk is het zeker,’ aldus een tevreden bezoeker.

Bron: BHZNet.nl
<< Terug naar overzicht
Dit is een website van BHZNet.nl - Nieuws uit Biddinghuizen

Realisatie: Sybit - Software op Maat