Home

Lowlands droogt op

Lowlands droogt op 20 augustus 2017.  Met het bijkomen van het optreden van Editors, een van de beste optredens van de zaterdag, is het vandaag alweer de laatste dag van Lowlands 2017 met gelukkig nog meer dan genoeg op het programma.

Overdag was het gisteren perfect festivalweer. Met een temperatuur van in de twintig graden en een regelmatig schijnend zonnetje was het heerlijk toeven op het festivalterrein. Overal zag je dan ook mensen ontspannen liggen in het gras en het leek wel of een groot gedeelte hiervan wat verloren slaapuren probeerde in te halen.

Alpha te groot of te klein
Helaas hield het mooie weer in de avond niet aan en werden de bezoekers getrakteerd op een paar stevige buien. Waar een deel van de bezoekers nonchalant de poncho uit de zak toverde en vrolijk bleef meespringen op de Editors, waren er ook meer dan genoeg mensen die een droog plekje probeerden te bemachtigen in de Alpha, waardoor er het nodige gedrang ontstond. Omdat deze tent dit jaar weliswaar een stuk hoger is, maar ook een stuk kleiner, zorgde dit gedrang voor lichte paniek bij mensen. In onze directe omgeving hebben we geen mensen gezien die letsel op hebben gelopen, maar het zou ons niet verbazen dat dit elders wel het geval was. Je kunt jezelf afvragen of een volledig open podium of een volledig overdekt plein niet verstandiger was geweest.

Voor de minder validen was het misschien nog wel pittiger. Het plateau waar ze op plaats kunnen nemen staat namelijk ver buiten de tent en heeft geen enkele vorm van overkapping.24 uursgebied geslaagd
Gelukkig klaarde het later op de avond weer op, waardoor iedereen tot in de vroege ochtend uit zijn dak kon gaan. Vooral na het sluiten van de grote tenten, stroomde het 24-uurs gebied helemaal vol. Doordat het ruim opgezet is, was het welliswaar druk, maar was de sfeer meer dan uitstekend, maar dat is iets wat je eigenlijk altijd overal op Lowlands proeft.

De 10 meter hoge sculptuur 'Mikkel' van Tom ClaassenBron: BHZNet.nl
<< Terug naar overzicht
Dit is een website van BHZNet.nl - Nieuws uit Biddinghuizen

Realisatie: Sybit - Software op Maat