Home

Lowlands zoekt onderzoekers

Lowlands zoekt onderzoekers 10 maart 2016.  Lowlands, BKB en New Scientist nodigen wetenschappers, universiteiten en vakgroepen uit een onderzoeksvoorstel in te sturen voor Lowlands Science. Het onderzoek op het festival bij Biddinghuizen is bijvoorbeeld met anonieme of vrijwillige medewerking van de festivalbezoekers of gebruik van het terrein.

Lowlands Science kende in 2015 een succesvol debuut. Er was een enorm lab aanwezig waarin bezoekers omwille van de wetenschap onderwerp werden van experimenten van onder andere het Nederlands Forensisch Instituut, Radboud UMC, TU Delft en de UvA. Tien teams deden onderzoek naar onder andere de aanwezigheid van het adventure gen bij bezoekers en naar de mogelijkheid om letterlijk hersengolven te laten synchroniseren. Het publiek maakte mee hoe het is om stokoud te zijn en dompelde zich onder in virtuele werkelijkheden. Lange rijen van onderzoeksrespondenten vormden zich, ondanks het bloedhete weer.

Open call
Ook dit jaar roept Lowlands wetenschappers op om voorstellen te doen voor onderzoek op het festival. "De mogelijkheden zijn groot, mits de kwaliteit en de haalbaarheid gewaarborgd worden in de voorstellen", schrijft New Scientist.

De aanvraag dient aan de volgende criteria te voldoen:
- Het onderzoek dient maatschappelijk en wetenschappelijk relevant te zijn
- Het onderzoek moet zichtbaar en/of relevant zijn voor het Lowlandspubliek
- De Lowlandsbezoeker moet kunnen meedoen aan het onderzoek, onderwerp van het onderzoek zijn of er iets van kunnen leren
- Het onderzoek dient in maximaal 1500 woorden omschreven te worden

Daarnaast dient het voorstel de volgende informatie te bevatten:
- Naam, korte cv en werkgever van de onderzoeker
- Onderzoeksvraag en doelstelling
- Methode / plan van aanpak
- Hoe wordt de informatie/data verkregen op Lowlands gebruikt voor verder onderzoek?
- Wat heb je nodig op het festivalterrein? Hoeveel ruimte, welke technische middelen etc.
- Hoe groot is je team?

Het onderzoek is anoniem en niet herleidbaar naar individuen. De gegevens verkregen door wetenschappers op het festival worden uitsluitend gebruikt voor wetenschappelijk onderzoek.

Voorstel indienen?
De sluitingsdatum voor de voorstellen is woensdag 1 april. Onderzoeksvoorstellen dienen gemaild te worden naar rewanjansen@bkb.nl. Uiterlijk eind mei horen de kandidaten of ze al dan niet geselecteerd zijn om het onderzoek daadwerkelijk uit te voeren.

Vorig jaar maakte New Scientist de volgende compilatie:


Redactie BHZNet.nl

Bron: BHZNet.nl
<< Terug naar overzicht
Dit is een website van BHZNet.nl - Nieuws uit Biddinghuizen

Realisatie: Sybit - Software op Maat