Home

Eerste resultaat Lowlands-onderzoek

Eerste resultaat Lowlands-onderzoek 18 november 2019.  De wetenschappelijke onderzoeken tijdens Lowlands hebben dit jaar snel resultaat opgeleverd. Het onderzoek 'Lowlands Saves Lives' is al gepubliceerd in het blad JAMA Cardiology. Het is ook op een groot congres voor cardiologen in Philadelphia gepresenteerd.

Cardiologen van Radboudumc bekeken tijdens Lowlands of twintig minuten reanimatietraining door een trainer hetzelfde resultaat opleverde als één met een virtual reality app. 381 festivalbezoekers deden mee, verdeeld in twee groepen. Beide groepen moesten na hun training een examen doen.

Het bleek dat beide groepen ongeveer gelijk presteerden. Ongetrainde deelnemers presteerden na een VR-cursus net wat minder. Maar mensen die eerder al een training hadden gehad scoorden net zo goed.

Daarmee lijkt training met een virtual reality-app vooral goed te werken als opfris-cursus, concluderen de onderzoekers. Omdat zo'n opfriscursus een jaarlijkse verplichting is, kan dat een enorme besparing in tijd en kosten opleveren.

Bron: Omroep Flevoland

Bron: BHZNet.nl
<< Terug naar overzicht
Dit is een website van BHZNet.nl - Nieuws uit Biddinghuizen

Realisatie: Sybit - Software op Maat