Home

Lowlands festival gaat defintief niet door

Lowlands festival gaat defintief niet door 26 juli 2021.  Zojuist is bekend geworden dat er voorlopig nog geen meerdaagse festivals plaats kunnen vinden. Dit houdt in dat het Lowlandsfestival in Biddinghuizen ook dit jaar geen doorgang kan vinden. Ook festival Down the Rabbit Hole, dat een week later plaats zou hebben, gaat niet door.

Het bericht verscheen eerder vandaag op AD.nl en werd bevestigd in de persconferentie van het kabinet. De regel die nu al geldt tot 13 augustus voor meerdaagse festivals met overnachting, wordt doorgetrokken tot in ieder geval 1 september. "Aanvankelijk wilde het kabinet pas in de tweede week van augustus bekend maken of de grote festivals daarna nog doorgang konden vinden, maar het heeft nu toch besloten om de organisatoren eerder duidelijkheid te geven", schrijft het AD vandaag.

Delta
De afgelopen maanden zag het er goed uit voor de Biddinghuizer festivals. Het aantal coronabesmettingen nam af en steeds meer mensen zijn gevaccineerd. Met de komst van de Delta-variant werd dit anders. Eerst vooral binnengebracht door vakantiegangers, maar met het openstellen van nachtleven en horeca volop verspreid, leidde dit tot meer dan 11.000 besmettingen per dag. Reden voor het kabinet de openstelling terug te draaien en festivals te cancellen.

Organisator Mojo Concerts liet eerder al weten dat er snel duidelijkheid moest komen over de festivals. Tot die tijd werd er verder gegaan met de opbouw van de festivals in Biddinghuizen.

Zojuist kwam Mojo ook met een reactie op de kanalen van Lowlands.nl. "Een enorm bittere pil, want de afgelopen maanden gingen de ontwikkelingen rondom corona de goede kant op", schrijft de organisatie. "Hoewel het een gigantische tegenslag is, begrijpen en respecteren we dit besluit".

Refund
Bij de annulering van vorig jaar bleven tickets geldig voor de editie van 2021. Dit jaar zal er een refund volgen. Alle kaartkopers van 2020 en 2021 ontvangen binnenkort een mail met details over het terugstorten van het aankoopbedrag. Het ticket van 2021 behouden voor 2022 is dus niet mogelijk.

Redactie BHZNet.nl

Bron: BHZNet.nl
<< Terug naar overzicht
Dit is een website van BHZNet.nl - Nieuws uit Biddinghuizen

Realisatie: Sybit - Software op Maat