Home

Geen Lowlands en Defqon.1 in 2020

Geen Lowlands en Defqon.1 in 2020 22 april 2020.  Dinsdagavond kwam het hoge woord er uit tijdens de persconferentie van minister-president Rutte: evenementen waarvoor een vergunning nodig is kunnen niet doorgaan tot en met 31 augustus. Dit betekent dat na Opwekking ook de andere twee grote festivals van Biddinghuizen, Lowlands en Defqon.1, niet door kunnen gaan.

Eerder werd er vanuit de festivalbranche al aangedrongen op duidelijkheid. Aanvankelijk waren de zogenoemde vergunningsplichtige evenementen tot 1 juni van de baan en de kans dat ook de rest van de zomer gevrijwaard zou blijven van evenementen hing boven de markt. Concertorganisator Mojo, dat onder andere het Lowlands fesitval organiseert, was de afgelopen tijd via woordvoerders regelmatig in het nieuws met de vraag om duidelijkheid. Deze is er nu gekomen, nu bleek dat de coronamaatregelen grotendeels van kracht blijven.

Tickets Lowlands blijven geldig
"We balen daar net zo hard van als jullie, want iedereen had er onwijs veel zin in", schrijft Lowlands op haar website. "De kaarten waren in no time uitverkocht, artiesten, kunstenaars, schrijvers, theatermakers, wetenschappers, foodies en crews waren geboekt en iedereen stond te popelen om naar Biddinghuizen te komen". Lowlands is aangesloten bij de 'Bewaar je ticket, geniet later'-regeling die door de hele culturele sector gedragen wordt. Hierdoor blijven tickets van dit jaar geldig voor Lowlands 2021.

Ook Defqon.1 uitgesteld
Eerder in het jaar stond hardstylefestival Defqon.1 op het programma en ook dit is afgelast en uitgesteld tot 2021. "Words cannot describe how we feel about this news", schrijft organisator Q-Dance. "For months, we've been working around the clock to provide you with the ultimate festival experience together with our artists, creators and warriors. We cannot imagine a summer without Defqon.1, however, your health and safety is the top priority. It is in times like these that we must stay united as one tribe. Together, we stand".. Ook tickets voor Defqon.1 blijven geldig voor 2021.

Redactie BHZNet.nl

Bron: BHZNet.nl
<< Terug naar overzicht
Dit is een website van BHZNet.nl - Nieuws uit Biddinghuizen

Realisatie: Sybit - Software op Maat