Home

Boek Poppioniers gelanceerd op Lowlands

Boek Poppioniers gelanceerd op Lowlands 29 juni 2017.  Tijdens Lowlands 2017 zal uitgever Karakter Uitgevers het boek Poppioniers presenteren. Het boek vertelt onder meer de ontstaansgeschiedenis van het populaire festival.

Poppioniers is geschreven door Tom Steenbergen, hij beschrijft hoe een muziekverslaafde generatie zorgde voor het ontstaan van talloze poppodia en popfestivals. Je leest o.a. hoe Pinkpop, Lowlands, Paradiso en de Melkweg zijn opgericht.

Het boek wordt op zondag 20 augustus op Lowlands gepresenteerd.

Reserveer het boek

Samenvatting
De muziekgeneratie die in de jaren 60 het fundament legde voor podia als de Melkweg, Pinkpop, Paradiso en Lowlands.

50 jaar geleden vond de oerknal van de popmuziek plaats. De 'roaring sixties' waren op hun hoogtepunt en na dat jaar zou de popmuziek nooit meer hetzelfde zijn.

Tom Steenbergen beschrijft in Pop-pioniers hoe een muziekverslaafde generatie zorgde voor het ontstaan van talloze poppodia en popfestivals. Je leest hoe Pinkpop, Lowlands, Paradiso en de Melkweg zijn opgericht. Je leest ook door de ogen van mensen die er bij waren over de eerste legendarische popconcerten van de jaren zestig: The Doors in het Concertgebouw in Amsterdam, The Rolling Stones in het Kurhaus, Van Morrison in Arnhem, Jimi Hendrix voor een halflege zaal in Rotterdam, the Who in een klein clubje in Den Haag en Led Zeppelins eerste concerten in Nederland.

Een uniek document opgetekend aan de hand van vele interviews met de pioniers van deze geruchtmakende generatie.

Bron: BHZNet.nl
<< Terug naar overzicht
Dit is een website van BHZNet.nl - Nieuws uit Biddinghuizen

Realisatie: Sybit - Software op Maat