Home

Rondleiding geeft unieke inkijk in Lowlands City

Rondleiding geeft unieke inkijk in Lowlands City 18 augustus 2018.  Drie weken. Zo lang is de organisatie bezig met de opbouw van het terrein. Spullen van portocabin tot dranghek worden vanuit het hele land aangevoerd. Veiligheidsdiensten draaien 24-uurs diensten. De gemeente Dronten faciliteert en doet aan handhaving. Een dag op stap met de burgemeester en zijn medewerkers.

Ieder jaar organiseert de gemeente Dronten een rondleiding over het Lowlands festivalterrein. De deelnemers wisselen. Van Vereniging Nederlandse Gemeenten tot burgemeesters uit de omgeving. Vorig jaar waren mensen uit de veiligheidsregio te gast; in het verleden ook al eens Dorpsbelangen Biddinghuizen. Alles om te laten zien hoe er in Dronten wordt omgegaan met een festival van deze schaal.

Dit jaar lag de nadruk op ondernemers en zo waren onder andere winkeliers uit Suydersee, bestuursleden van Ondernemersvereniging De Driehoek en Onderneming van het jaar Elshof Organic Fruit aanwezig. Naast medewerkers van de gemeente Dronten en omliggende gemeenten. De rondleiding werd voorafgegaan door een officieel moment. Scheidend burgemeester Aat de Jonge kreeg uit handen van Marsha van Til van Walibi Holland een aandenken overhandigd, waarin een wiel van een achtbaan-kar is verwerkt.

Inkijk
Na de officiële handelingen volgde een rondleiding langs de ambulancediensten, politie, een backstagebezoek bij de Alpha tent en een bezoek aan het commandocentrum van Mojo. In een loods is een geavanceerd kantoor opgebouwd met diverse afdelingen.

Op alle locaties was er een medewerker die uitleg kon geven over dat onderdeel en vooral ook welke praktische problemen je tegenkomt. Maar ook over de achtergronden van bijvoorbeeld het verschil tussen politiepost op het festivalterrein zelf, zoals voorheen, en een losse post achter de schermen zoals nu, waarbij dan veel meer wordt opgelost door de aanwezige security in plaats van door hiervoor agenten in burger in te moeten zetten.

Rustig
Tot nu toe bestempelen de hulpdiensten het festival als "rustig". Er zijn maar weinig incidenten, zodat de focus kan liggen op faciliteren. Doel is zoveel mogelijk gevierd en gefeest kan worden. Bij incidenten kan er snel op locatie worden gekomen en kan de verdere afhandeling buiten het oog van de bezoekers worden gedaan.

Indrukwekkend
Veel van de gasten, die de hele verdere dag op het festival mogen blijven, waren er voor het eerst en keken dus hun ogen uit. Vooral de eerste blik op de ingang en het zicht over het Alphaterrein waren indrukwekkend.

Zowel burgemeester als deelnemers aan de rondleiding kijken terug op een succesvolle middag.

Bron: BHZNet.nl
<< Terug naar overzicht
Dit is een website van BHZNet.nl - Nieuws uit Biddinghuizen

Realisatie: Sybit - Software op Maat