Home

Doorgaan Lowlands afhankelijk van ontwikkelingen vaccins

Doorgaan Lowlands afhankelijk van ontwikkelingen vaccins 29 januari 2021.  Het doorgaan van Lowlands is afhankelijk van de ontwikkelingen met vaccineren en "het gevoel dat de overheid ons geeft of het haalbaar is". Dat zei Lowlands-directeur Eric van Eerdenburg tijdens een live Q en A op het Instagramaccount van Lowlands. Te gast was Marc Bonten, arts-microbioloog van het UMC Utrecht en OMT-lid.

Het festival staat voor dit jaar gepland voor 20, 21 en 22 augustus in Biddinghuizen. Tijdens de Q en A 'Vraag het de Wetenschapper' konden kijkers vragen stellen over het coronavirus en het vaccinatieproces. OMT-lid Bonten gaf aan dat een festival als Lowlands een superspread event kan zijn. "Je bent drie dagen bij elkaar, terwijl je bij een voetbalwedstrijd 2,5 uur samen komt. Het risico op besmetting is dan veel groter." Door de aangekondigde proeven van Fieldlab, die in februari moeten plaatsvinden, moet er meer duidelijkheid komen over de risico's.

Sneltesten
Tijdens het gesprek werden ook de mogelijkheden voor het uitvoeren van sneltesten besproken, voordat je het festivalterrein mag betreden. Volgens Bonten helpt dit om de kans op besmetting te verkleinen. Van Eerdenburg: "Of wij vaccineren gaan verplichten? De overheid bepaalt dat. Als het niet hoeft, doen we het niet. Als het nodig is, dan komt het in de vergunningseisen te staan en dan moet het wel gebeuren."

Op de vraag of het evenement verplaatst kan worden naar bijvoorbeeld september, heeft de Lowlands-directeur geen duidelijk antwoord. "Verplaatsen naar september heeft veel voeten in de aarde. Er zijn nu veel festivals die gepland staan voor mei of juni, die naar september gaan. Dus het wordt al heel druk."

'Optimistisch'
Van Eerdenburg heeft nog altijd goede hoop dat Lowlands dit jaar door kan gaan. "De conclusie is dat we optimistisch mogen zijn. Ik troost me met de gedachte dat we nog in januari zitten en dat het vaccinatieproces nog op gang moet komen. We blijven afhankelijk van vaccins en daar hebben we helaas weinig grip op."

Bron: Omroep Flevoland

Bron: BHZNet.nl
<< Terug naar overzicht
Dit is een website van BHZNet.nl - Nieuws uit Biddinghuizen

Realisatie: Sybit - Software op Maat