Home

Nieuw hoofdpodium verrijking voor Lowlands

Nieuw hoofdpodium verrijking voor Lowlands 18 augustus 2017.  Op de vijfentwintigste editie van Lowlands werd niet alleen de indeling van het terrein aangepast (waarover later meer). De tent van het hoofdpodium Alpha werd volledig vernieuwd.

Festivaldirecteur Van Eerdenburg kondigde in de korte rondleiding al aan dat het vervangen van de Alphatent het zicht op het podium zou verbeteren. Dat blijkt inderdaad het geval. Bij het bekijken van de afsluiter van de vrijdag, The XX, maar ook eerder al bij het druk bezochte concert van Sean Paul kon vanaf alle kanten van de muziek worden genoten. "Wanneer je nu op één van de heuvels naar een concert kijkt, hoef je niet zoals anders op de schermen te kijken, maar kun je gewoon het podium zien", vertelt Mark Versteegt, die hier al een jaar of vijf komt. "Ook is het schitterend om boven de hoofden van mensen al die handen te zien bewegen, zoals vanmiddag bij Sean Paul".

Waar de tent zelf er 's middags wat eenvoudig uitziet en voor nu nog wel minder iconisch dan de oude blauw-gele tent (zoiets moet groeien), komt deze er in het donker al beter uit, wanneer de lampen tot ver van het podium afstralen. Zoals vanmiddag al te merken was, moet er nog wel iets verzonnen worden op de waterdichtheid. Bij regen blijken zowel de Alpha, als de vernieuwde Bravo niet volledig  waterdicht.

De optredens gaan nog een paar uur door en dan start de eerste volledige Lowlandsnacht, met de keuze uit onder andere reggae, techno of rap. Morgen meer over de terreinaanpassingen van Biddinghuizens grootste festival.

Bron: BHZNet.nl
<< Terug naar overzicht
Dit is een website van BHZNet.nl - Nieuws uit Biddinghuizen

Realisatie: Sybit - Software op Maat