Home

Lowlands: 85 aanhoudingen en 30.000 euro aan boetes uitgedeeld

Lowlands: 85 aanhoudingen en 30.000 euro aan boetes uitgedeeld 21 augustus 2017.  De politie heeft 85 aanhoudingen gedaan tijdens Lowlands in Biddinghuizen. Bijna alle aanhoudingen waren drugsgerelateerd. In één geval was er sprake van mishandeling. Dat blijkt uit een gezamenlijk bericht van het Openbaar Ministerie, de politie en de gemeente Dronten.

Ook werd er vijf keer aangifte gedaan, waarvan één keer van mishandeling en vier keer in verband met diefstal.

De veiligheidsdiensten en de gemeente Dronten kijken tevreden terug op het festival. "Tijdens de Lowlandsdagen heeft de gemeente er een complete stad bij van 55.000 inwoners. Dat dit leidt tot een marginaal aantal aangiften, zegt iets over de goede sfeer van het evenement', zegt burgemeester Aat de Jonge.

Boetes en werkstraffen
Ook het Openbaar Ministerie was zoals gebruikelijk op Lowlands. In 65 gevallen heeft justitie een boete opgelegd of een werkstraf uitgedeeld. Deze festivalgangers hadden meer drugs op zak dan was toegestaan. Het aantal boetes kwam neer op een totaalbedrag van zo'n 30.000 euro en er werd in totaal 250 uur werkstraf uitgedeeld.

In vier gevallen was de zaak zo ernstig dat men te horen kreeg dat ze op korte termijn voor de rechter moeten komen. Eén van de verdachten was minderjarig en is daarom doorverwezen naar bureau Halt.

Bron: Omroep Flevoland

Bron: BHZNet.nl
<< Terug naar overzicht
Dit is een website van BHZNet.nl - Nieuws uit Biddinghuizen

Realisatie: Sybit - Software op Maat