Home

Lowlands silent disco is met 30.000 koptelefoons

Lowlands silent disco is met 30.000 koptelefoons 7 augustus 2019.  Sinds een paar jaar is Lowlands, één van de grootste muziekfestivals van Nederland, feitelijk een dag langer. Ook dit jaar gaan de campings op donderdag al open en wordt er vanaf 12.00 uur muziek gedraaid. Om hier geen andere vergunning voor nodig te hebben, is gekozen voor een silent disco. Dit jaar geschikt voor 30.000 bezoekers.

Het concept 'silent disco' gaat al heel wat jaren terug en werd door ons, als vaste bezoekers van het festival, voor het eerst waargenomen uitgerekend op Lowlands (op de editie 2003). Een kleine groep mensen kon destijds met koptelefoon op dansen in een afgebakend terrein. Twee jaar later was dat al uitgegroeid tot een tot disco omgebouwde botsautobaan.


Lowlands 2005 met Silent Disco

Sinds het festival al op donderdag een beperkte programmering heeft, is het fenomeen meer dan terug en de schaal verder vergroot. Dit jaar dus tot 30.000 en met drie kanalen om uit te kiezen. De disco wordt bovendien in twee tenten gehouden: Bravo en India.

Borg
"Vanaf 15:00 uur kun je tegen 5 munten borg je koptelefoon ophalen op Cape Lowlands en retourneren tot 05:00 uur", schrijft de organisatie. "Op je koptelefoon switch je tussen maar liefst drie kanalen: op kanaal 1 hoor je de strafste indie, pop en gitaartunes, kanaal 2 laat je hotsteppen op R&B, hiphop en dance, en kanaal 3 komt live & direct uit ArmadiLLow".Naast genoemde tenten draait er vanaf 18.00 uur ook muziek in Haciënda en X-Ray , maar wel op fluistermodus uit de speakers, zodat er van geluidsoverlast weinig sprake zal zijn. De eerste muziek tot slot klinkt al om 12.00 uur vanuit 'ArmadiLLow', het 24-uurs gebied van het festival, waar non-stop tot aan maandagochtend vertier gevonden kan worden.

Lowlands start op donderdag 15 augustus en is al een tijd uitverkocht. De organisatie maakte vandaag bekend dat er aanstaande vrijdag ongeveer 300 vrijgekomen sponsorkaarten in de verkoop gaan.

Redactie BHZNet.nl

Bron: BHZNet.nl
<< Terug naar overzicht
Dit is een website van BHZNet.nl - Nieuws uit Biddinghuizen

Realisatie: Sybit - Software op Maat