Home

Organisator Lowlands kiest voor gesprekken in plaats van kort geding

Organisator Lowlands kiest voor gesprekken in plaats van kort geding 13 juli 2021.  Mojo, de organisator van festivals als Lowlands en Down the Rabbit Hole, hoopt door intensieve gesprekken met onder andere het ministerie te bereiken dat de festivals toch door kunnen gaan. Entertainmentbedrijf ID&T en dertig andere bedrijven spanden maandag een kort geding aan tegen de staat vanwege de vrijdag afgekondigde coronamaatregelen.

Mojo sluit zich niet aan bij dat kort geding en kiest voor de diplomatieke weg, maar benadrukt wel dat de maatregelen onwerkbaar zijn. Door de nieuwe maatregelen zijn evenementen zonder zitplaatsen tot 13 augustus niet meer mogelijk. Dat geldt dus ook voor festivals. Lowlands wordt gehouden in Biddinghuizen van 20 tot en met 22 augustus. Down the Rabbit Hole is een week later.

'Gesprekken gaande'
Woordvoerder Bente Bollmann van Lowlands laat weten dat er maandag nog uitvoerig is gesproken met het ministerie om daar duidelijk te maken dat een beslissing voor 13 augustus zeer wenselijk is. "Lowlands is zoals een stad, gigantisch. Je kan niet zes dagen van tevoren pas zeggen of het doorgaat of niet."

Daarom zit er niks anders op dan door te gaan met de voorbereiding: "We bereiden ons nu voor alsof het doorgaat. De opbouw is al een week bezig en daar gaan we mee door. Als het nu alsnog niet doorgaat is dat een enorme klap."

Bron: Omroep Flevoland

Bron: BHZNet.nl
<< Terug naar overzicht
Dit is een website van BHZNet.nl - Nieuws uit Biddinghuizen

Realisatie: Sybit - Software op Maat