Home

Jostiband wil optreden op Lowlands

8 september 2016.  Afgelopen week vierde de Jostiband haar vijftigste verjaardag met een jubileumconcert in een uitverkocht Ziggo Dome. Met de koning als speciale gast. Nu heeft het orkest een nieuw doel: optreden op een groot festival zoals Lowlands in Biddinghuizen.

De 200 muzikanten van de Jostiband hebben allemaal een verstandelijke beperking. Maar het orkest denkt juist in mogelijkheden. Want alles is mogelijk, als je maar echt wil en goed oefent. Met hun enthousiasme en passie voor muziek, laten zij het publiek genieten van prachtige concerten.

25ste editie Lowlands
Als er een festival is waar een optreden van de Jostiband zeer geschikt is, dan is het Lowlands wel. Helemaal wanneer Lowlands komende jaar haar vijfentwintigste jubileumeditie viert. Dan maken de leden van de Jostiband en de festivalbezoekers er zeker weten een feest van.

Ludieke gasten
Het festival staat bekend om experimenten en ludieke gasten, zoals afgelopen editie met een Olympisch optreden van turner Yuri van Gelder en een concert met de drie baritons Ernst Daniel Smid, Henk Poort en Marco Bakker.

Armin van Buuren
Optreden met Armin van Buuren staat ook op het verlanglijstje. "Zeg nooit, nooit… maar het moet toch een keer gaan lukken", zegt dirigent Verburg. De dj had voor het jubileumconcert van vorige week al een videoboodschap ingesproken voor het orkest, dat het optreden begon met twee nummers van Van Buuren: Ping Pong en This is what it feels like.

Zaterdag 10 september wordt een registratie van het jubileumconcert van de Jostiband uitgezonden op NPO2 om 20.30 uur.

Redactie BHZNet.nl

Bron: BHZNet.nl
<< Terug naar overzicht
Dit is een website van BHZNet.nl - Nieuws uit Biddinghuizen

Realisatie: Sybit - Software op Maat