Home

Negen redenen voor een onvergetelijke Lowlands

Negen redenen voor een onvergetelijke Lowlands 19 augustus 2015.  Het zou kunnen dat Lowlands op het laatste moment alsnog uitverkoopt, maar na het nieuws dat camping 6 en 7 zijn geschrapt lijkt het er niet op dat de verkoop aantrekt. De berichten over tegenvallende kaartverkoop zijn geen reden om in mineur naar Biddinghuizen af te reizen.

Integendeel juist, hier negen redenen waarom de 23e editie van Lowlands onvergetelijk wordt:

1. Het festivalterrein gaat donderdagavond al open
De avond waarop de meeste Lowlandsgangers hun tent al hadden staan, maar waarop er verder nog niet veel te doen was. Al werd er ook op de camping spontaan een feest gebouwd. Dit jaar gaat voor het eerst een deel van het vernieuwde festivalterrein al op donderdagavond open. Maar geen harde beats, want daar heeft Lowlands geen vergunning voor.

2. Het wordt mooi weer
Lowlands valt midden in de Hollandse zomer, maar dat is nog geen garantie voor goed weer. Kijk naar de regen begin van deze week. Maar het andere uiterste kan ook: tropisch warm zoals in 2012. Maar voor dit weekend wordt weer rond de 25 graden verwacht!

3. Je hebt de ruimte
Met misschien zo'n 40 duizend bezoekers in plaats van 55-duizend man heb je als festivalganger dit jaar de ruimte! Vooraan staan bij een concert wordt makkelijker en geen ellenlange rijen voor de dixies en eettentjes. Misschien dit jaar ook geen overstromende plaskruizen of balen omdat je een concert noodgedwongen vanuit de rij voor de bierkraam moet volgen.

4. Overal bereik op je smartphone
Providers hebben aan de website lowlove.nl laten weten dat ze verwachten dat je dit jaar op Lowlands gewoon snel kunt internetten. Ook al sta je in een grote menigte. Dat komt onder meer door het 4G-netwerk. Dus je kunt al je vrienden die niet meegingen het hele weekend jaloersmakende foto's en filmpjes sturen, als de batterij van je telefoon dat volhoudt natuurlijk.

5. En dan zijn er natuurlijk nog de optredens
Behalve muziek zijn er films, dj's en cabaretiers. Zoals Maxim Hartman, maar ook Peter Pannekoek en Pieter Derks, de twee mannen die vaak te zien waren in De Wereld Draait Door. Er zijn ook colleges op The School for Life, met onder meer Joris Luyendijk over zijn boek "Dit kan niet waar zijn" (ZA, 12:30 Echo)

6. Veel nieuw talent
Met zoveel acts is het moeilijk kiezen waar je naar toe gaat. Tussen alle grote namen staan veel bands die op het punt van doorbreken staan. Zoals Gallowstreet, een brassband uit Amsterdam (ZA, 18:55 Lima) Of het Amerikaanse Twenty One Pilots (ZO, 15:00 Heineken)

7. Doorgebroken artiesten
Acts waar we vorig jaar waarschijnlijk nog niet van hadden gehoord, maar die nu echt zijn doorgebroken. Daar heb je een hoop van op Lowlands, zoals Years & Years en James Bay. Maar ook de Britse zangeres Lianne La Havas. Haar album werd afgelopen week uit het niets het best verkochte album van Nederland. (ZA, 18:45 Heineken) Kenny B, de zanger die in Suriname al jaren aan de top staat, brak door met zijn hit Parijs. (ZO, 14:00 Bravo) Begin dit jaar kon je de radio niet aan zetten of je hoorde 'Cool Kids' van Echosmith, ook zij zijn erbij. (ZA, 15:00 Heineken)

8. De grote namen
Het gaat te ver om alle grote namen te noemen, maar er is veel aandacht voor dance. Oude rotten als Underworld en The Chemical Brothers zijn weer present, maar ook Rudimental en Major Lazer. Die laatste mag de Alpha tent afsluiten op zondag. Een klus die je wel toe kunt vertrouwen aan Diplo en co. (ZO, 21;40, Alpha) Ook de Jeugd van Tegenwoordig treedt op (ZA, 17:50 Aplha) en op vrijdag sluiten Paolo Nutini (20:00) en Ben Howard (21:50) de Alpha tent af.
Klik hier voor het hele blokkenschema

9. Prijzen voor tweedehands kaartje vallen mee
Mocht je door dit lijstje enthousiast zijn geworden, dan nog een laatste pluspunt van deze Lowlands-editie. omdat het niet uitverkocht is, staan de kaartjes ook niet voor astronomische bedragen op Marktplaats en Ticketswap. Heel soms gaan ze zelfs voor 125 euro van de hand, toch een stuk minder dan de originele prijs van 195,-. Overigens waarschuwt de organisatie van Lowlands voor valse kaarten die ieder jaar via Marktplaats worden aangeboden.

Bron: Omroep Flevoland

Bron: BHZNet.nl
<< Terug naar overzicht
Dit is een website van BHZNet.nl - Nieuws uit Biddinghuizen

Realisatie: Sybit - Software op Maat