Home

Van de Bravo naar de Lima is 15 minuten

Van de Bravo naar de Lima is 15 minuten 22 augustus 2015.  Wie op een dag als vandaag klaagt over het weer, het aanbod van muziek of het humeur van de bezoekers, heeft naar onze bescheiden mening niets te zoeken op deze drieëntwintigste editie van Lowlands. Het weer is voortreffelijk en nog meer dan vrijdag is het zappen tussen muziek.

Voor wie dat weinig zegt dan maar even ter illustratie. In een tijdsbestek van drie uur passeren we de melodieuze klanken van José Gonzales, Eaves (verrassend volwassen), Herman Brock Jr, Jacco Gardner, Rondé, Christine & The Queens, Low Roar, Echosmith en Seinabo Sey. Overal net tijd genoeg om een minuut of tien te luisteren en weer verder te gaan; in ons geval leidend tot het maken van een keuze om op te splitsen: de andere helft bekeek de feestelijke reünie van Rico & Sticks met "Opgezwolle tot nu"; een toch soort van lokaal ingrediënt aan het festival.

Velen kozen ervoor om Rondé te beluisteren vanaf buiten de India-tent: in een stralende zomerzon

Biddinghuizers
Hoewel vrijdag in het verslag aangekondigd, blijkt er op het eerste gezicht relatief weinig Biddinghuizens op het festivalterrein vermeldenswaardig. Vermoedelijk hebben de scouts van de Osbornegroep wel weer meegewerkt aan een aantal van de touw-, paal- en bandconstructies, maar Flevosap van Vermeulen is bijvoorbeeld niet direct te vinden, hoewel dit in het verleden werd geschonken in de cocktailbar. Ook waren er nog wel eens bijzondere bezoekers uit Biddinghuizen te gast. Tot slot is 3FM-DJ Sander Lantinga niet langer actief bij die zender, zodat ook hij niet Biddinghuizen kan vertegenwoordigen. Het grootste lokale ingrediënt lijkt daarom te zitten in de bezoekers. Bij veel wandelingen over het terrein lopen we bekenden tegen het lijf.

Christine & The Queens kreeg moeiteloos de Bravo-tent in beweging.

Kilometers
Via de Lowlandskrant, die dagelijks verschijnt in een oplage van 20.000 stuks, leren we vandaag dat we heel wat kilometers afleggen. De twee tenten die het verst van elkaar verwijderd zijn, de Bravo en de Lima, liggen op ruim een kilometer van elkaar; toch een kwartier doorstappen. Nedap uit het Gelderse Groenlo heeft hier handig op ingespeeld door mensen de mogelijkheid te geven bij iedere tent in te checken. Koppel je je Nedap-polsbandje vervolgens aan je Facebook-account, dan krijg je dagelijks een verslag van je afgelegde route en bekeken artiesten.

Nedap heeft een eigen locatie op het terrein; door velen gebruikt als meetingpoint

Avondprogramma
De zaterdagavond is iets minder gevuld dan de ochtend/voormiddag. Maar misschien moet de muziek ook wel gewoon even ingeruild worden voor een rustpauze in de zon, met daarna een concert van de Chemical Brothers of Hot Chip en een ongetwijfeld lang nachtprogramma met Fiësta Beatz, Rock DJ's of de beste house beats.

Klik hier voor alle foto's

Redactie BHZNet.nl
Bron: BHZNet.nl
<< Terug naar overzicht
Dit is een website van BHZNet.nl - Nieuws uit Biddinghuizen

Realisatie: Sybit - Software op Maat