Home

Lowlands-baas vindt extra steunpakket onvoldoende

Lowlands-baas vindt extra steunpakket onvoldoende 14 juli 2021.  Lowlands-directeur Eric van Eerdenburg vindt de extra steunmaatregelen van het kabinet voor de evenementensector niet voldoende. Hij noemt het extra geld wel een "stap in de goede richting".

Het kabinet maakte woensdag bekend 135 miljoen euro extra uit te trekken voor steun aan de cultuursector. Organisatoren van bijvoorbeeld festivals kunnen een groter deel van hun gemaakte kosten vergoed krijgen en de termijn om een aanvraag in te dienen wordt uitgebreid.

Hoewel de gemaakte kosten nu grotendeels zijn afgedekt, "is de praktijk dat je zelf toch nog met enorme kosten blijft zitten, zoals bij iedere verzekering", aldus Van Eerdenburg.

Meer duidelijkheid
De festivaldirecteur wil nog steeds meer duidelijkheid of evenementen na half augustus kunnen doorgaan. De huidige maatregelen, waarbij meerdaagse evenementen niet door mogen gaan, gelden tot 14 augustus. Lowlands is dit jaar van 20 tot en met 22 augustus, wat betekent dat de organisatie van het festival in Biddinghuizen minder dan een week van tevoren duidelijkheid krijgt.

Woordvoerder Bente Bollmann van Lowlands liet dinsdag al weten dat er uitvoerig is gesproken met het ministerie om daar duidelijk te maken dat een beslissing vóór 13 augustus zeer wenselijk is. "Lowlands is zoals een stad, gigantisch. Je kan niet zes dagen van tevoren pas zeggen of het doorgaat of niet."

Enorme klap
Daarom zit er niks anders op dan door te gaan met de voorbereiding: "We bereiden ons nu voor alsof het doorgaat. De opbouw is al een week bezig en daar gaan we mee door. Als het nu alsnog niet doorgaat, is dat een enorme klap."

Bron: Omroep Flevoland

Bron: BHZNet.nl
<< Terug naar overzicht
Dit is een website van BHZNet.nl - Nieuws uit Biddinghuizen

Realisatie: Sybit - Software op Maat