Home

Speeddaten met BN’ers op Lowlands

15 augustus 2007.  Hoe ‘FAIR’ ben jij? Met deze oproep is Oxfam Novib dit jaar wederom present op het Lowlandsfestival in Biddinghuizen.

Festivalbezoekers krijgen tips voor een eenvoudige bijdrage aan een rechtvaardige wereld. Ook de speeddates die plaatsvinden gaan over dit onderwerp.

Zo zullen op verschillende tijdstippen onder meer Isolde Hallensleben, Martin Bril, Diederik Samson, Lowlands directeur Eric van Eerdenburg, Pieter Hillhorst en Renske de Greef het gesprek aangaan met het publiek over hoe iedereen zijn steentje kan bijdragen.

Oxfam Novib wil dat de bezoekers zich realiseren dat iedereen iets kan doen voor een betere wereld. ‘Fair acts’ zijn simpele, alledaagse dingen die ook nog leuk zijn om te doen. Zoals bijvoorbeeld ‘eerlijk consumeren’. Dit betreft producten waarvoor de maker een eerlijke prijs krijgt, waarbij het milieu niet wordt aangetast, waar geen kinderarbeid aan te pas komt en arbeiders niet worden uitgebuit. Maar het kan ook een compliment aan je buurvrouw zijn, je plaats afstaan in de tram of een tientje voor de aidsbestrijding in Afrika zijn.

Dagelijks zijn er op Lowlands verschillende speeddate sessies waarbij telkens een aantal BN’ers in gesprek gaan met de festivalbezoekers. Tegelijkertijd maakt ‘Kwasten met de Gasten’, een collectief van internationale streetartists, een kunstwerk geïnspireerd op deze ontmoetingen.

Verder worden er IDFA documentaires uitgezonden, kan men uitrusten op apenrotsen en eerlijke kleding en producten kopen. Bovendien kun je een eigen Fair act op een eerlijk T-shirt zeefdrukken, tijdens een workshop. Een aantal keren per dag worden deze T-shirts gepresenteerd tijdens een modeshow. Bij de Eat & Drink Fair is er (h)eerlijk biologisch eten en drinken te koop variërend van koffie, focacia’s en muntthee tot vruchtenshakes en van soepjes, sapjes tot brownies.

De activiteiten vinden plaats op de Oxfam Novib Fair (naast de Lima tent), onder voorbehoud van programmawijzigingen:

Vrijdag Ontmoetingen:
20.15-21.00 uur
Modeshow: 18.45- 19.15 uur

Zaterdag
Ontmoetingen: 12.00-13.00 uur/ 14.45-15.45 uur/ 18.30- 19.15 uur
Modeshow: 16.45-17.30 uur/ 20.15- 21.00 uur

Zondag Ontmoetingen: 13.15-14.30 uur/ 17.15-17.45
Modeshow: 18.45- 19.30 uur


Bron: BHZNet.nl
<< Terug naar overzicht
Dit is een website van BHZNet.nl - Nieuws uit Biddinghuizen

Realisatie: Sybit - Software op Maat