Home

Speciaal publiekspodium op Lowlands 2007

Speciaal publiekspodium op Lowlands 2007 14 augustus 2007.  Lowlands heeft dit jaar een uniek open podiumconcept waarbij bezoekers automatisch deelnemer worden aan het festival.

De Magneetbar is dan drie dagen lang, van 17 t/m 19 augustus, de enige plek op Lowlands waar het publiek zelf als artiest het podium mag beklimmen om de aanwezigen gasten te entertainen.

De Magneetbar = Doe-het-zelf-feestje
Gasten in de Magneetbar verdienen gratis bier, eeuwige roem en gratis groupies door een spontane bijdrage te leveren aan de sfeer. Dat kan door het podium te bestijgen en te gaan zingen, rappen, koorddansen, apenkooien, dichten, playbacken of door die act te doen met skippyballen die al jaren verstopt zat in het creatieve brein.

De gastheren van de Magneetbar dagen iedere bezoeker uit tot expressie. Daarbij is het uitgangspunt dat de act of de kunst ter plaatse moet ontstaan.Geheime hotspot
De Magneetbar was tijdens Lowlands 2006 nog een geheime hotspot. Het enige dat de aanwezigheid van dit unieke open podiumconcept verraadde was een kleurrijke caravan die als ingang fungeerde. Het publiek dat door de ballotagecommissie werd toegelaten, kwam via een 3D gang binnen in een ruimte vol kunst, een beschilderde caravan, een bar van sloophout en een podium met instrumenten.

Kenmerkend waren de excentrieke optredens door bezoekers die daarmee gratis bier verdienden en het spontane bezoek van bekende artiesten (o.a. Anouk, Rudeboy van de Urban Dance Squad, Giel Beelen en de Lama’s) die het publiek verrasten met een spontaan optreden. Daardoor werd de Magneetbar uitgeroepen tot het intiemste en creatiefste Lowlands-feestje van 2006.Open-podium
Lowlands organisator Mojo heeft door het overweldigende succes van de vorige editie besloten de Magneetbar dit jaar een eigen circustent te geven. Geen geheime hotspot meer, maar groots aangekondigd op het programma! Een volledig open open-podium dus! Groter en gekker, maar met dezelfde ingrediënten: de beschilderde caravans, de bar van sloophout, maffe dj’s, kunst, een verkleedteam, spontane shows en gratis drank!

Het is de missie van de Magneetbar om een mini-gemeenschap te creëren waar mensen hun ervaringen en verhalen delen, waar creatieve input centraal staat en waar alle soorten mensen vooral SAMEN welkom zijn, het Magneetthema van dit jaar.

Waar & Wanneer?
De Magneetbar, Lowlands 2007, vrijdag 17 t/m zondag 19 augustus 2007, van 18.00 – 03.00 uur, links van de Hoofdingang, bij die kinderwagen zoek naar de hand op de toren!

Wie?
De Magneetbar is gebouwd naar een idee en concept van Jesse Limmen (http://www.jesselimmen.com) en http://www.magneetbar.nl Bas Nadorp (http://www.bncp.nl) is verantwoordelijk voor de productie en een zestigtal kunstenaars, artiesten, barmedewerkers die het Magnetisch Team compleet maken.

Bron: BHZNet.nl
<< Terug naar overzicht
Dit is een website van BHZNet.nl - Nieuws uit Biddinghuizen

Realisatie: Sybit - Software op Maat