Home

Woekerprijzen voor kaartjes Lowlands

Woekerprijzen voor kaartjes Lowlands 6 augustus 2007.  Online ticketbureaus verdienen grof aan het doorverkopen van kaartjes voor het uitverkochte muziekfestival Lowlands. Tientallen van deze kaarten zijn illegaal, zegt woordvoerder Hans Rompay van Mojo.

Prijzen van 395 euro, meer dan driemaal de oorspronkelijke waarde, zijn doodnormaal. Lowlands-directeur Eric van Eerdenburg probeert de woekerhandel te bestrijden door de aanbieders onbetrouwbaar te noemen. Alleen van kaarten die verkocht worden via Ticketservice en de mobiele ticketverkoop van www.beep.nl is de geldigheid volgens hem gewaarborgd. Elk jaar weer spelen zich voor de poort kleine drama's af wanneer onwetende muziekliefhebbers de toegang wordt geweigerd omdat ze een vervalst kaartje hebben, waar ze bovendien vaak een veelvoud voor hebben betaald.

Machteloos
De organisatie voelt zich machteloos en vreest dat het probleem dit jaar wel eens extra groot zou kunnen zijn omdat de kaartverkoop voor het aanstaande Lowlands Festival dit jaar volgens de organisatie uitzonderlijk snel is gegaan. Alle 55.000 kaarten zijn inmiddels via de reguliere verkooppunten uitverkocht.

Woordvoerder Hans Rompay van Mojo: "Alle geldige kaarten zijn voorzien van streepjescodes die bij de ingang worden gescand. De barcodes van gestolen of in de post verdwenen kaarten zijn ongeldig gemaakt door de organisatie. Dit is inmiddels met enkele tientallen kaarten gebeurd. De kans is groot dat deze verdwenen kaarten opduiken op veilingsites, in de zwarte handel of voor de ingang van het festivalterrein."

Tussenpersoon
Onlineticketshop uit Groningen verkoopt de kaarten voor 395 euro per stuk. In een reactie laat het bedrijf weten slechts als tussenpersoon te opereren voor mensen die hun kaarten te koop aan willen bieden. Van verantwoordelijkheid voor eventueel ongeldige kaarten wil het bedrijf niets weten.

Exclusief
Hans Rompay zegt niet te weten hoe de bedrijven aan de kaarten komen, aangezien Mojo een exclusieve overeenkomst heeft met Ticketservice. Ticketservice verkocht de standaardkaarten voor 125 euro per stuk. Wel was het mogelijk tot 20 kaarten per persoon te kopen bij de verkooppunten van Ticketshop, allicht dat de bedrijven van deze mogelijkheid gebruikmaken. Behalve onlineticketshop vraagt ook het Britse Worldticketshop een kleine 400 euro, de derde plaats is voor Budgetticket.nl, dat de lieve som van 390 euro rekent.

De vijftiende editie van Lowlands vindt in het weekeinde van 17, 18 en 19 augustus traditiegetrouw plaats in Biddinghuizen in de Flevopolder.

Bron: De Telegraaf

Bron: BHZNet.nl
<< Terug naar overzicht
Dit is een website van BHZNet.nl - Nieuws uit Biddinghuizen

Realisatie: Sybit - Software op Maat