Home

Walibi World maakt evenementen 2007 bekend

Walibi World maakt evenementen 2007 bekend 16 december 2006.  Het Evenemententerrein Walibi World, gelegen naast het gelijknamige attractiepark, presenteert met trots haar evenementenprogramma van 2007.

Met de komst van ‘Fields of Rock’, het ‘Arrow Rock Festival’ en daarnaast een tweede Conferentie van ‘de Opwekking’ staan er in totaal acht spectaculaire evenementen op de kalender van 2007.

De nieuwe evenementen
Nadat al eerder bekend werd dat Fields of Rock op 16 en 17 juni naar het Evenementen-terrein zou komen, is nu ook het publiek van Arrow Rock festival op zaterdag 30 juni in Biddinghuizen te verwelkomen.

Dit rock evenement, dat in het verleden headliners als Roger Water, Status Quo en Deep Purple programmeerde, verhuist na 4 jaar van Lichtenvoorde naar het Evenemententerrein Walibi World.

Beide evenementen combineren een middag- en avond live muziek programma met een festivalcamping voor een gedeelte van de bezoekers.

Stichting Opwekking programmeert eind juli het nieuwe festival New Wine in Biddinghuizen. De Stichting heeft een jarenlange traditie in de omgeving door de organisatie van de Pinksterconferentie dat jaarlijks een kleine 50.000 bezoekers naar Flevoland trekt.

New Wine begint klein met naar verwachting 2.500 bezoekers.

Het is op dit moment nog onduidelijk wat er met Campzone gaat gebeuren, deze beslissing valt wel voor het einde van het jaar.

Evenementen met een traditie in Flevoland
Net als vorig jaar keren de Pinksterconferentie, het Megatruck Festival, Automaxx en Lowlands weer terug naar het Evenemententerrein van Walibi World.

De Pinksterconferentie van Stichting Opwekking is na Lowlands het grootste meerdaagse festival in Biddinghuizen en bijt tijdens de Pinksterdagen de spits van het seizoen af op het 70 hectare tellende Evenemententerrein.

Automaxx Summeredition vindt komend jaar plaats van 13 t/m 15 juli. Het Megatruck Festival wordt verplaatst naar het derde weekend van september.

Lowlands is het festival met de langste traditie in Flevoland. Komend jaar wordt alweer de 15e editie van ‘A Campingflight to Lowlands Paradise’ georganiseerd van vrijdag 17 tot en met zondag 19 augustus.

Evenementen en de milieuvergunning
Het Evenemententerrein Walibi World heeft een permanente ‘Evenementen’ bestemming en beschikt over een milieuvergunning waarin o.a. de geluidsbeperkingen zijn vastgelegd.

Alle genoemde evenementen in 2007 voldoen aan alle eisen van deze vergunning. Walibi World en de Gemeente Dronten zien er bij de organiserende partijen in de voorbereiding en de uitvoering streng op toe dat de normen niet overschreden worden.

Aangezien er al een jarenlange samenwerking is met Mojo Concerts, Loc 7000 en Stichting Opwekking is er volledig vertrouwen vanuit de Gemeente en Walibi World dat aan alle eisen ruimschoots wordt voldaan.

Walibi World is blij deze bijzondere reeks van evenementen te kunnen brengen met internationale uitstraling waar Flevoland trots op kan zijn.

  • Opwekking - St. Opwekking 26 t/m 28 mei Pinksterconferentie
  • Fields of Rock - Mojo Concerts i.s.m. Loc7000 16 en 17 juni Rockfestival
  • Arrow Rock - Mojo Concerts i.s.m. Loc7000 30 juni Rockfestival
  • Automaxx - TE2 Automotive 13 t/m 15 juli Tuning Evenement
  • New Wine - St. Opwekking 21 t/m 27 juli Zomer Conferentie
  • Campzone - St. Gameparty 20 t/m 29 juli Lanparty
  • Lowlands - Mojo Concerts 17 t/m 19 aug. Muziek en cultuur festival
  • Megatruck- TE2 Automotive 22 en 23 sept. Truckers festival


Walibi World

Bron: BHZNet.nl
<< Terug naar overzicht
Dit is een website van BHZNet.nl - Nieuws uit Biddinghuizen

Realisatie: Sybit - Software op Maat