Home

'Lowlandsterrorist' droeg sexbom

'Lowlandsterrorist' droeg sexbom 23 augustus 2006.  De jongen die zondag op het muziekfestival Lowlands de bewaking de stuipen op het lijf joeg in zijn witte jurk met bomgordel, was een onschuldige promotiemedewerker van feestorganisator Expornstar. Dat zei programmamaker Rob Muntz woensdag.

De jongen, die tijdens zijn actie werd gearresteerd, zat woensdagmiddag nog vast. De 21-jarige maakte zondag reclame op het festival voor het volgende Expornstarfeest. Hij liep volgens Muntz al ruim vijf uur rond op het terrein in Biddinghuizen in een wit gewaad en met een bordje met de tekst 'Sex Bom!' om zijn nek.

Bomgordel
Zondagavond kreeg de bewaking bij de ingang de jongen in de smiezen. Volgens de politie deed hij zich voor als terrorist met een bomgordel. De bewakers wilde de 'terrorist' tegenhouden, waarop hij in een gestolen auto zou zijn gevlucht. Na een klopjacht door Flevoland werd de jongen maandag gearresteerd.

Tijdig
De Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding (NCTb) onderzoekt samen met de politie en de marechaussee hoe het komt dat de NCTb te laat is geïnformeerd over de mogelijke terreurdreiging. De NCTb zegt ,,niet tijdig'' te zijn geïnformeerd over de dreiging. Bij een serieuze dreiging moet dat altijd direct gebeuren, zodat de NCTb snel veiligheidsmaatregelen kan nemen. Dat kon nu pas na een paar uur, dankzij een telefoontje van de marechaussee op Schiphol. ,,We zijn blij dat de marechaussee wel de helderheid van geest had om ons te waarschuwen'', zei een woordvoerder van NCTb.

Volgens de woordvoerder van de marechaussee heeft zijn dienst direct na de melding van de politie extra beveiligingsmaatregelen op de luchthaven genomen en direct de NCTb gewaarschuwd. De politie Flevoland kon nog niet op de kwestie ingaan.

ANP

Bron: BHZNet.nl
<< Terug naar overzicht
Dit is een website van BHZNet.nl - Nieuws uit Biddinghuizen

Realisatie: Sybit - Software op Maat