Home

A campingflight to Poncho paradise

A campingflight to Poncho paradise 21 augustus 2006.  Het Lowlandsfestival, dat afgelopen weekeinde werd gehouden op het Walibi evenemententerrein bij Biddinghuizen, zit er weer op. Het mooie weer van vrijdag en zaterdag werd door moeder natuur zondag dubbel terugbetaald: de regen viel met bakken uit de lucht, wat een menigte van poncho's opleverde.

De zaterdagavond werd voor veel bezoekers afgesloten met een 90's party in de Grolsch tent. Grote en kleine hits met een hoog herkenningsgehalte schalden door de zaal en de twee dagen op gitaarmuziek getrakteerde menigte zong uit volle borst mee.Schommel
Rond half 3 ontstond er een klein spontaan feest in de tegenoverliggende Asia-eettent. Mensen dansten op de tafels en banken en op het hoogtepunt van de drukte bleken de vindingrijke bezoekers touwen in de tent te hebben omgeknoopt tot schommels. Onder groot gejuich lieten een aantal de schommel tot het zeildoek heen en weer gaan. Na 20 minuten was het spontane feest ten einde en ging ieder weer zijn eigen weg. Het zijn deze momenten die een sfeerfestival als deze zo bijzonder maken.Modder
Waar op zaterdag de regen nog vooral in Biddinghuizen zelf viel en niet op het Lowlandsterrein, was er zondag geen onderscheid meer. Vanaf een uur of twaalf regende het lange tijd. Na een korte periode van droogte, waarin door het weer overvallen bezoekers naar hun tent snelden om deze te inspecteren, barstte het later op de middag pas echt los. De grote hoeveelheid water vormde het door 110.000 voeten omgeploegde terrein om tot een modderpoel.


Tijdens het optreden van Artic Monkeys rende een grote groep door modder gebodypainte mensen heen-en-weer van de ene wal naar de andere.

Poncho
De echte festivalganger deert dit echter niet. Mensen zijn steeds beter voorbereid en hebben op dagen als deze snel een poncho aan. Men loopt hooguit iets sneller en vooral op het steeds meer aanwezige asfalt van band naar band. "Bij het optreden van Pennywise stond het water 15 centimeter diep tot meters in de tent," vertelt één van de bezoekers die het optreden bijwoonde. "Toch had ik het niet willen missen. Uniek was bijvoorbeeld de bezoeker die op het podium werd gehaald en met de band en nummer van The Ramones meespeelde."Verkeer
Op zondagavond was het duidelijk rustiger op het terrein, maar genoten nog steeds velen van de sfeer, die op deze avond nog gemoedelijker is dan op andere dagen. Velen hadden de boel alweer opgebroken en wachtten niet meer op het afsluitende optreden van Muse. Hierdoor was de verkeersstroom op maandag acceptabel te noemen. Op een nieuwe manier werd het verkeer van De Spijkweg geleid, zodat de stroom van 22.000 auto’s via verschillende wegen het Biddinghuizer grondgebied weer verliet.

Volgend jaar augustus zal de vijftiende editie van dit succesvolle festival alweer gehouden worden. BHZNet zal proberen er weer bij te zijn en voor Biddinghuizen verslag te doen.

Klik hier voor alle foto's

Redactie BHZNet.nl

Bron: BHZNet.nl
<< Terug naar overzicht
Dit is een website van BHZNet.nl - Nieuws uit Biddinghuizen

Realisatie: Sybit - Software op Maat