Home

Lowlands dag 2: Kevers en andere artiesten

Lowlands dag 2: Kevers en andere artiesten 19 augustus 2006.  Op de tweede dag van het Lowlands festival was duidelijk merkbaar dat het een uitverkochte editie is. Het terrein is drukker dan vorig jaar, wat langere rijen veroorzaakt.

Geen probleem natuurlijk voor de meeste bezoekers, omdat ook dit jaar de sfeer gemoedelijker is dan menig andere vakantie. En vakantie is het voor de meesten, zoals ook de jaarlijkse bus met Friezen, die voor de zomermaanden een VAD-bus hebben omgebouwd tot mini-hotel, compleet met stapelbedden en een dakterras.


Biddinghuizen is goed vertegenwoordigd op Lowlands 2006

Muziek
De zaterdag is voor de redactie van BHZNet samen met de zondag de muziek-kijk-en-luister-dag bij uitstek geworden. ’s Ochtends begint met koffie en nieuwe indrukken en gedurende de dag slenteren we mee met de duizenden anderen die muziek willen horen. Veel werd verwacht van ‘De Kevers’. Een band waarbij de zanger steeds werd vervangen voor een bekende Nederlandse artiest en waarbij nummers van The Beatles in het Nederlands vertaald ten gehore werden gebracht. De menigte stroomde massaal toe, maar vond het toch een tegenvallende show. Al snel gingen bezoekers hun heil ergens anders zoeken, ondanks dat bekendheden van Krezip, After Forever, The Sheer en Racoon een nummer meezongen.


Wudstik

India
In de Indiatent was er ruimte voor de winnaars van de Essent-awards: aanstormend talent van eigen bodem, waarbij Wudstik een goede indruk achterliet. Ziggi bracht zomerse reggaeklanken en Seven speelde stevigere muziek. Verderop het terrein was het druk. Bij het optreden van The Urban Dance Squad, was er nauwelijks ruimte om te kunnen staan of zitten.


In de zon luisteren naar Urban Dance Squad

Theater
Terug van weggeweest is het straattheater op het festivalterrein zelf. Minder dan andere jaren, maar wel op soms vreemde en meestal alternatieve wijze werden de bezoekers verrast. Het weer is overigens nog steeds goed. De fikse bui die zaterdag in Biddinghuizen viel en gepaard ging met onweer, ging bijna in zijn geheel aan het festivalterrein voorbij.Zondag is de laatste dag van het festival, waarna maandags de grote stroom bezoekers weer huiswaarts zal keren.

Klik hier voor alle foto's

Redactie BHZNet.nl

Bron: BHZNet.nl
<< Terug naar overzicht
Dit is een website van BHZNet.nl - Nieuws uit Biddinghuizen

Realisatie: Sybit - Software op Maat