Home

Lowlands weer gestart

Lowlands weer gestart 18 augustus 2006.  Vrijdagmiddag om 12 uur is de veertiende editie van ‘A Campingflight to Lowlands Paradise’ officieel van start gegaan, nadat de meeste bezoekers op donderdagavond hun tent al hadden neergezet. BHZNet.nl is er ook dit jaar bij om Biddinghuizen mee te laten genieten van dit grootste evenement van het dorp.

De klachten van vorig jaar over het lang in de rij moeten staan bij de ingang, zijn niet onbeloond gebleven. Donderdag gingen de hekken al om drie uur los; wellicht onder invloed van de weersverwachting dus drie uur vroeger dan aangekondigd. “De rij duurde maar een uurtje dit jaar,” vertelt een enthousiaste bezoeker. “Met de auto stonden we langer stil. Ruim twee uur. Omdat het verkeer aan het eind van de Bremerbergweg werd teruggestuurd via de Oldebroekerweg, ontstond daar een grote opstopping.”


Zelf muziek maken via deze op handen reagerende palen

Campings
De donderdagavond was ook dit jaar weer één en al gezelligheid op de campings. Terwijl de nieuwkomers maar bleven toestromen (dit gaat tot vrijdagavond continu door), werden er links en rechts liederen gezongen en gemusiceerd. Waar sommigen de voorkeur gaven aan een goede nachtrust, waren er honderden die tot ver in de ochtend aan het feesten waren. Het Lowlands-café in het zogenaamde vierentwintig-uursgebied, opende om 18.00 uur en ging door tot vrijdagochtend/middag 12.00 uur.


Twee ontspannen bezoekers die wachten bij 'de bushalte' om naar een andere plek gebracht te worden

Zappen
Vrijdag kon het ‘zappen’ beginnen, toen het festivalterrein open was voor bezoekers. In korte tijd consumeer je niet alleen veel eten en drinken, waar door de grote hoeveelheid hiervan zelden echt lange rijen staan, maar vooral ook veel indrukken. In snel tempo wisselen de tenten en muziekstijlen elkaar af, zodat je in een middag al een goed beeld hebt van het evenement, zonder nu echt veel bands te beluisteren.


Zomerse temperatuur bij de pizzatent

Weer
Ondanks de matige voorspellingen van een paar dagen geleden, is het weer overigens voortreffelijk te noemen. Vrijdagochtend was er wat regen, maar de rest van de dag konden de bezoekers genieten van een stralende zon.


Proberen de bal op een green te slaan verderop in het water...

Nieuwe dingen
Het festival blijft vernieuwen, zodat het ook voor de regelmatige bezoekers verrassend blijft welke nieuwe dingen er op het terrein te zien zijn. Leuk is bijvoorbeeld het grote scherm waarop twee mensen ‘ping pong soccer’ (TFT Tennis) tegen elkaar spelen: op een kunstgrasondergrond heen en weer lopen om zo op het scherm een bal tegen te houden. Een ander nieuw snufje is in de kleine zaal ernaast te vinden. Hier proberen twee deelnemers gewapend met een beeldscherm ook zo lang mogelijk een virtuele bal tegen te houden.


TFT Tennis

Bellen
In alle rust naar huis bellen kan ook, nu voor het eerst Nokia Silence Booths op Lowlands te vinden zijn. In deze geluidsdichte ruimte heb je niet alleen geen last van lawaai, maar is bellen bovendien gratis.

Bekende namen die de vrijdag muzikaal invullen, zijn de Fun Loving Criminals, Him, Anouk, Opgezwolle, Luie Hond, Spinvis en Paolo Nutini.

Lowlands in beeld en geluid
Dit jaar is BHZ-Net tevens gestart met het vastleggen van het evenement met behulp van beeld en geluid in de vorm van video. Dit jaar betreft het nog een experiment, maar volgend jaar hoopt de vereniging een uitgebreider verslag te kunnen doen: "We denken dat we op deze manier BHZ-Net nog een extra dimensie kunnen geven en mensen meer betrokken kunnen maken bij het evenement", aldus Jelle Sybesma.

Sfeerimpressie Lowlands

Het festival is ook in Biddinghuizen te volgen, via de tijdelijke evenementenzender Lowlands FM op 106.2

Redactie BHZNet.nl

Bron: BHZNet.nl
<< Terug naar overzicht
Dit is een website van BHZNet.nl - Nieuws uit Biddinghuizen

Realisatie: Sybit - Software op Maat