Home

Veel lawaai op Lowlands dit jaar

Veel lawaai op Lowlands dit jaar 2 augustus 2006.  Op het muziekfestival Lowlands wordt dit jaar hoogstwaarschijnlijk een stuk harder geapplaudisseerd, gejuicht en gegild dan in andere jaren.

De artiesten en het publiek maken lawaai om aandacht te vragen voor discriminatie in de Russische stad Sint Petersburg.

Decibels
Dat meldde Amnesty International, de internationale organisatie voor de mensenrechten, dinsdag. Een decibellenmeter bepaalt welke artiest en publiek het meeste lawaai hebben gemaakt. Vrijwilligers verzamelen daarnaast handtekeningen, die aan het einde van het jaar aan de gouverneur van Sint Petersburg worden aangeboden. In de stad zijn veel extreemrechtse groeperingen actief. Amnesty eist dat de overheid deze groepen aanpakt en daders van misdrijven vervolgt.

Beroemde artiesten
De organisatie voor de mensenrechten en radiozender 3FM geven op het driedaagse festival in Biddinghuizen (18-20 augustus) het startschot voor Make Some Noise Against Discrimination. Aan dit project werken wereldwijd beroemde artiesten mee, onder wie Black Eyed Peas en Ozzy Osbourne, die nieuwe uitvoeringen van liedjes van ex-Beatle John Lennon gaan opnemen.

Ook een aantal Nederlandse zangers en zangeressen gaat daarmee aan de slag. Amnesty heeft nog geen namen bekendgemaakt.

Bron: ANP

Bron: BHZNet.nl
<< Terug naar overzicht
Dit is een website van BHZNet.nl - Nieuws uit Biddinghuizen

Realisatie: Sybit - Software op Maat