Home

Terrein Biddinghuizen blijft exclusief

29 juli 2006.  Het evenemententerrein in Biddinghuizen, dat wordt gebruikt voor Lowlands, blijft als enige locatie exclusief voor Mojo. Dit is het resultaat van een grootscheeps onderzoek van de NMa naar concertorganisator Mojo.

Mojo Concerts had contracten opgesteld met zes locatieverhuurders, waaronder het Gelredome en de Amsterdam ArenA. Hierin stond dat zij hun ruimte niet aan concurrenten van Mojo mochten verhuren. Deze exclusieve rechten zijn vorige week donderdag opgegeven door de evenementenorganisator. Alleen het festivalterrein in Biddinghuizen, dat wordt gebruikt voor Lowlands, blijft exclusief voor Mojo.

Onderzoek
De NMa deed sinds 2003 onderzoek naar mogelijke overtredingen van Mojo. Volgens concurrenten schermde zij buitenlandse artiesten af voor andere organisatoren. De mededingingsautoriteit zegt hiervoor geen bewijs te hebben gevonden. Zij heeft het onderzoek stopgezet nu Mojo de exclusiviteitsclausules heeft opgegeven.

Concertbezoek mogelijk goedkoper
De prijs voor een concertkaartje gaat als gevolg van het opgeven van de exclusieve contracten door Mojo Concerts en de voorverkoopinstanties Ticket Service en TicketBox hierdoor mogelijk omlaag. Volgens de Nederlandse Mededingingsautoriteit (NMa) wordt het daardoor voor kleinere bedrijven gemakkelijker kaartjes te verkopen en artiesten te boeken, waardoor de kosten dalen.

Geschrapt
In de contracten van Ticket Service en TicketBox staan volgens de NMa voorwaarden die organisatoren van evenementen verbieden met concurrerende kaartverkoopdiensten samen te werken. Organisatoren zouden vaak geen andere keus hebben gehad dan met één van deze verkooppunten samen te werken. Binnen een jaar wordt dit uit de contracten geschrapt, hebben de verkoopdiensten laten weten.

Internet
Ook hoeven mensen hun kaartjes niet meer bij postkantoren, platenzaken of sigarenwinkels te halen. Dat was vaak wel het geval bij grotere dance-, rock- en popconcerten. Bij het aanschaffen van kaartjes moesten servicekosten worden betaald, die nu mogelijk omlaag gaan. Ook op internet kunnen binnenkort kaartjes worden gekocht en uitgeprint, denkt de NMa.

Mojo Concerts is blij met het afsluiten van het NMa-onderzoek, zegt directeur Dick van Zuylen. "We hebben ons wel zorgen gemaakt over het negatieve effect dat het onderzoek op ons imago zou kunnen hebben."

Bron: [Novum/Radio.NL]

Bron: BHZNet.nl
<< Terug naar overzicht
Dit is een website van BHZNet.nl - Nieuws uit Biddinghuizen

Realisatie: Sybit - Software op Maat