Home

Water tegen hitte

Water tegen hitte 26 augustus 2001.  De organisatie van het Lowlands festival in Biddinghuizen heeft grote hoeveelheden extra water laten aanvoeren om de hoofden van de 57.000 bezoekers koel te houden. De temperaturen op het manifestatieterrein liepen zaterdagmiddag op tot boven de 30 graden.

De festivalbezoekers maakten gretig gebruik van het gratis drinkwater. Als gevolg daarvan hebben de EHBO-posten nog geen mensen hoeven behandelen die door de hitte waren bevangen.

Regelmatig worden de bezoekers er door de organisatie opgewezen om toch vooral veel water te drinken. Vooral mensen die zich aan het bier hebben gezet wordt erop gewezen dat ze ook voldoende water moeten drinken. Bij de verkooppunten is zaterdag dan ook meer water dan bier verkocht.

Inmiddels is ook de surprise-act bekend. In de vooravond stapte de Amerikaanse rockformatie Live het podium op.

Huwelijk
Zaterdagavond zal voor de tweede keer op Lowlands een stel in de echt worden verbonden door burgemeester Gresel van Dronten. Johanna Pontier (24) en Raymond Schwegman (26) uit Den Helder geven elkaar het jawoord in de Foxtrot-tent. Beiden zijn trouwe Lowlandgangers, maar zij leerden elkaar enkele jaren geleden kennen op een ander groot festival, het Dynamo Open Air.

Pontier en Schwegman waren al geruime tijd op zoek naar een speciale gelegenheid om te trouwen. Aan getuigen hebben ze geen gebrek: de tent zal tijdens de plechtigheid met 3.000 mensen zijn gevuld. Familie, vrienden en kennissen kochten, om niets te missen van de bruiloft, een kaartje voor het festival.

Bron: BHZNet.nl
<< Terug naar overzicht
Dit is een website van BHZNet.nl - Nieuws uit Biddinghuizen

Realisatie: Sybit - Software op Maat