Home

Lowlands blijft in Biddinghuizen

Lowlands blijft in Biddinghuizen 19 januari 2006.  Het College van b en w., SBA/Mourik en Mojo Concerts b.v. hebben onlangs een nieuwe overeenkomst ondertekend over het gebruik van het voormalige Jamboree terrein, de zogenaamde 108 ha.

Met deze overeenkomst is het college erin geslaagd het Lowlandsfestival voor de gemeente Dronten veilig te stellen. Tevens is hiermee een eerste stap gezet naar de ontwikkeling van basisvoorzieningen voor het evenemententerrein.

“Het is ons gelukt om grootschalige evenementen voor de gemeente Dronten te behouden. Deze nieuwe overeenkomst legt de basis voor een plan dat moet aangeven hoe we permanente voorzieningen kunnen realiseren voor onze evenementen. Ik denk hierbij aan toiletten, infrastructuur voor internet en telefoonverkeer en elektriciteitvoorzieningen. Kortom, voorzieningen die elk evenement nodig heeft”, aldus een tevreden wethouder Annie Haverkort.

Met deze nieuwe overeenkomst komt de oude uit 1994 te vervallen. De nieuwe overeenkomst geeft duidelijk aan dat er op 108 ha plek is voor recreatieve woningbouw, een evenemententerrein en doortrekking van de ecologische hoofdstructuur.

De provincie heeft laten weten dat er maximaal 350 recreatiewoningen in dit gebied zijn toegestaan. De mogelijkheden moeten worden vastgelegd in een nieuw bestemmingsplan.

Bron: BHZNet.nl
<< Terug naar overzicht
Dit is een website van BHZNet.nl - Nieuws uit Biddinghuizen

Realisatie: Sybit - Software op Maat