Home

Lowlands dag 1: sfeerproeven

Lowlands dag 1: sfeerproeven 20 augustus 2004.  De berichten van Omroep Flevoland lieten het al doorschemeren: de eerste dag Lowlands 2004 is niet de droogste uit de geschiedenis, maar zeker wel een hele gezellige. BHZ-Net is er bij dit weekeinde en doet verslag.

Donderdag tegen half drie in de middag. De BHZ-Net redactie gaat richting Lowlandsfestival, een paar kilometer van ons pittoreske Biddinghuizen. Anders dan andere jaren gaat het aanmelden via de Lowlandsreceptie (daar waar ook artiesten zich aan moeten melden), alwaar we worden voorzien van een Pers-polsbandje. Bij de toegang aangekomen blijkt dat we pas om 18.00 uur de camping opkunnen, dus eerst maar terug naar huis.


Ook Biddinghuizen Actueel is als pers aanwezig

Wachten
De laatste jaren was het wachten voor het hek een grote ramp voor de bezoekers. Wij hebben hier dit jaar geen last van, omdat we via een andere ingang kunnen. Later blijkt, uit verhalen van andere Biddinghuizers, dat ook de hoofdingang vlot doorliep doordat tassen niet meer werden gecontroleerd.


Het campingterrein voordat de grote stroom bezoekers ieder gaatje van het gras vult

24 uur
Dan staat de tent en is het genieten geblazen. Gezellig samenzijn bij de tent onder het genot van de nodige consumpties en vervolgens het eerste feest van het weekend bijwonen. Vlakbij de camping zit een 24-uurs gebied, waar dus de hele dag door muziek wordt gedraaid, koffie kan worden besteld en natuurlijk een bar open is.


Sfeer bij de tent op donderdagavond

Tot in de kleine uurtjes duurt de donderdag, waarna de eerste echte festivaldag kan beginnen. Met dank aan de nieuwe drankleverancier Grolsch begint de dag trouwens een stuk minder fit dan andere jaren, maar dat terzijde.


Regen zorgt binnen minuten voor een grote modderpoel

Artiesten
Halverwege de vrijdag start het festival pas echt. Dan gaan de hekken voor het ‘grote’ terrein open en kan worden geluisterd naar bands en andere acts. Een heel gevarieerd gezelschap en zo dus ook voor elk wat wils.


Keane in de Grolsch-tent

Fotopas
Ondanks dat we nu als pers op het terrein rondlopen en een heuse fotopas (met pasfoto en cord) hebben, betekent dit niet dat we zomaar overal mogen komen. Sterker nog. Voor ons zijn er, op de persruimte na, precies dezelfde rechten als voor andere bezoekers. Het verschil is dat wij met professionele camera’s het terrein opmogen en dus ook foto’s kunnen schieten.

40 jaar Biddinghuizen
In de krant van vanochtend (de Daily Paradise, die speciaal voor Lowlands iedere dag wordt gemaakt en 20.000 keer wordt verspreid) stond nog een leuk stuk te lezen. Lowlands feliciteert Biddinghuizen met het 40-jarige bestaan. Voorzien van tekst en een foto gemaakt door BHZ-Net (met eervolle vermelding) geeft organisator Mojo nog maar eens aan hoe blij ze is met deze locatie.Morgen wacht de tweede dag met traditioneel veel bands en opnieuw een hoop sfeer.

  • [fotoboek=417]Foto's donderdag[/fotoboek]
  • [fotoboek=418]Foto's vrijdag[/fotoboek]De Alpha tent is de grootste van het stel. Hier kunnen (met wallen erbij) zo'n 25.000 mensen meegenieten

Redactie BHZ-Net

Bron: BHZNet.nl
<< Terug naar overzicht
Dit is een website van BHZNet.nl - Nieuws uit Biddinghuizen

Realisatie: Sybit - Software op Maat